Actualitate

Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați: ”Ne-am bazat pe sprijinul UDMR”

Publicat: 31 aug. 2020
Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați
Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD

Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați: ”Ne-am bazat pe sprijinul UDMR”. Luni, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a declarat că PSD s-a bazat pe sprijinul UDMR la moțiunea de cenzură.

„Ne-am bazat pe sprijinul UDMR. Am sperat că UDMR nu va susține și el acest Guvern, având în vedere tratamentul la care au fost supuse și UDMR și comunitatea maghiară de către președintele României și de către Guvernul Orban. Astăzi, UDMR a absentat de la vot”, a declarat Alfred Simonis.

Potrivit anunțului făcut de președintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, deoarece nu a fost întrunit cvorumul.

După ce a fost făcut apelul nominal, era necesară prezența a 233 de deputaţi şi senatori, dar la ședință au fost doar 226 de parlamentari.

„Nu am putut proceda la supunerea la vot a ordinii de zi a sesiunii extraordinare”, a spus Ciolacu.

Moțiunea de cenzură nu poate fi votată din lipsă de cvorum. Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați: ”Ne-am bazat pe sprijinul UDMR”

Moțiunea inițiată de PSD ar fi putut trece la limită, opoziția bazându-se pe nu mai puțin de 234 de parlamentari. Pentru a pica Guvernul Orban erau necesare 233 de voturi.

Din păcate, cinci parlamentari social democrați nu vor ajunge astăzi la Parlament, 31 august 2020, astfel încât nu va fi asigurat cvorumul pentru ca moțiunea să poată fi votată.

Votul ar trebui reluat în zilele ce urmează. Însă, de marți începe sesiunea ordinară a Legislativului, Curtea Constituțională a României trebuie să hotărască dacă o moțiune depusă într-o sesiune poate fi votată în altă sesiune.

Partidul Național Liberal a sesizat deja CCR, care va audia pe 1 septembrie pozițiile părților. Decizia Curții are efecte doar în viitor. Dacă moțiunea ar fi trecut, luni, 31 august, hotărârea judecătorilor CCR nu ar fi schimbat votul, guvernul rămânea picat.

Liderul deputaților social-democrați: „Ludovic Orban să-ți fie rușine! Pe viitor, să stai departe de Timișoara”

Alfred Simonis, șeful grupului Partidului Social Democrat din Camera Deputaților, a avut o reacție dură după gafa pe care Ludovic Orban a făcut-o astăzi în timpul unei conferințe de presă susținută la Timișoara. Alfred Simonis îl acuză pe premier că amăgește poporul cu promisiuni false și că se „înhăitează” cu interlopii.

„Ludovic Orban să-ți fie rușine! Pe viitor, să stai departe de Timișoara, care nu e județ, e orașul Revoluției, ignorantule!
Că nu ați făcut niciodată nimic pentru timișoreni, asta știe toată lumea. De câte ori ați fost la guvernare, ați ocolit cu grație și orașul, şi județul, ați sfidat și ați ignorat. Faptul că un premier în funcție confundă Timișul cu Timișoara spune totul. Nu ați ajutat Timișul cu nimic şi nici nu o să o faceți. Amăgiți oamenii cu promisiuni false, că vor avea parte de proiecte de investiții și finanțări prioritare, când pe voi vă preocupă doar japca politică și vă înhăitați cu interlopii!
Rușine! Rușine! Să vă fie ruşine!”, a declarat Alfred Simonis.

Adauga un comentariu