Sanatate

Alimentație corectă pentru pacienții cu hipertensiune arterială: 12 alimente care nu ar trebui să lipsească din dietă

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimentație corectă pentru pacienții cu hipertensiune arterială 12 alimente care nu ar trebui să lipsească din dietă
Tensiunea arterială crescută ar putea fi redusă semnificativ prin schimbarea dietei.

O alimentație corectă pentru pacienții cu hipertensiune arterială ar trebui să fie bogată în fructe, legume și leguminoase, menite să reducă tensiunea arterială pe termen lung.

Tensiunea arterială crescută ar putea fi redusă semnificativ prin schimbarea dietei. Potrivit cercetătorilor, unele alimente pot scădea tensiunea arterială, având atât efect imediat, cât și pe termen lung. Hipertensiunea arterială afectează 1 din 3 adulți, însă un stil de viață sănătos și echilibrat, te ține departe de bolile de inimă, de accidentul vascular cerebral și chiar den bolile de rinichi. De aceea, nu mai sta pe gânduri și consumă alimente sănătoase, a căror sarcină e să te facă să te simți din ce în ce mai bine.

alimente într-un bol în formă de inimă
Potrivit cercetătorilor, unele alimente pot scădea tensiunea arterială, având atât efect imediat, cât și pe termen lung.

În ce constă o alimentație corectă pentru pacienții cu hipertensiune arterială? Iată 12 alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta ta

Efecte incredibile în cazul pacienților cu hipertensiune arterială le pot avea următoarele alimente: fructe de pădure, banane, sfeclă roșie, ciocolată neagră, kiwi, pepene verde, ovăz, usturoi, alimente fermentate, linte, portocală și fistic.

Fructe de pădure

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți. Le poți consuma ca atare sau le poți adăuga în iaurt și în smoothie-uri.

Banane

Bananele conțin o cantitate uriașă de potasiu, mineral esențial în gestionarea hipertensiunii. Acesta este responsabil de reducerea efectelor sodiului, atenuând, în același timp, tensiunea din pereții vaselor de sânge. Bogate în potasiu mai sunt și: avocado, pepene galben și pepene roșu, ciupercile, cartofii dulci, roșiile, tonul, fasolea.

Sfeclă roșie

Din sfecla roșie poți face suc, o poți adăuga la salate sau o poți consuma ca atare. În urmă cu mai mulț ani, cercetătorii au arătat că nivelurile ridicate de azot anorganic din sfeclă au determinat reducerea tensiunii arteriale.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră nu este doar delicioasă, ci este și sănătoasă. Consumată zilnic, reduce tensiunea arterială și te face să te simți mai fericit. Nu uita, însă! Alege o ciocolată de înaltă calitate, care conține minimum 70% cacao și consumă o cantitate mică.

bucăți de ciocolată neagră
Ciocolata neagră nu este doar delicioasă, ci este și sănătoasă.

Kiwi

Un studiu a demonstrat faptul că un kiwi pe zi poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu niveluri ușor ridicate. Îl poți consuma ca atare sau îl poți adăuga în smoothie-uri.

Pepene verde

Prin conținutul său de citrulină, pepenele verde ajută organismul să producă oxid nitric, un gaz care relaxează vasele de sânge și încurajează flexibilitatea arterelor.

Ovăz

Bogat în fibre, ovăzul poate reduce nivelurile de colesterol din sânge. De asemenea, ajută și la scăderea tensiunii arteriale. Așa că, alege să mănânci la micul dejun un castron mare cu fulgi de ovăz.

un bol cu fulgi de ovăz
Bogat în fibre, ovăzul poate reduce nivelurile de colesterol din sânge.

Usturoi

Usturoiul este cunoscut de toată lumea ca fiind un antibiotic natural. El mărește producția de oxid de azot din organism, care ajută la relaxarea mușchilor netezi și dilatarea vaselor de sânge. Datorită acestor modificări, usturoiul reduce hipertensiunea.

Alimente fermentate

Bogate în probiotice, alimentele fermentate reduc tensiunea arterială. Printre acestea se numără iaurtul natural, kimchi, Kombucha și oțetul de mere.

Linte

Lintea este excelentă, deoarece este bogată în proteine și fibre. Ea poate fi adăugată la diverse mâncăruri: salate, tocane, supe.

trei feluri de linte
Lintea este excelentă, deoarece este bogată în proteine și fibre.

Portocală

Portocala conţine acid folic, vitamina C şi fibră vegetală, care ajută la schimbarea stării de spirit. Potrivit specialiștilor, atunci când participi la evenimente stresante, presiunea arterială şi cortizolul revin la normal mai repede dacă iei 60 de miligrame de vitamina C sau consumi o portocală.

Fistic

Fisticul, dar și celelalte fructe în coajă lemnoasă, cum ar fi migdalele, pot scădea tensiunea arterială. Alege-le, întotdeauna, pe cele fără sare.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Adauga un comentariu