Diete si regimuri

Alimente de evitat in caz de cistita

Publicat: 24 ian. 2020

Alimente de evitat in cistita. Infecția tractului urinar și mai ales cistita bacteriană este destul de frecventă la femeile inca de la o vârstă fragedă. Se estimează că una din trei femei a suferit de cistită în timpul vieții.

Care sunt primele simptome?

Printre cele mai frecvente simptome ale cistitei se numără:

nevoia constantă de a urina (chiar dacă nu există urină)
senzații de arsură
tensiune în regiunea pelvină
urină urat mirositoare

Poate fi, de asemenea, o creștere a febrei, precum și prezența sângelui sau a mirosului urat în urină.

Rețineți că această listă nu este exhaustivă și că aceste simptome pot varia de la o persoană la alta. Remarcăm în special anumite diferențe între simptomele percepute de femeile VS bărbați, în principal în ceea ce privește intensitatea durerii. De asemenea, riscurile de complicații sunt mai mari pentru persoanele de sex masculin.

Cistita: care sunt cauzele?

Anumite elemente pot favoriza apariția unei infecții a tractului urinar, cum ar fi:

anumite medicamente
purtrea de haine prea lipite de corp
sex neprotejat (mai ales după o perioadă de abstinență)
abținerea de a merge la toaletă
igiena slabă
prezența bacteriilor în intestine
consumul anumitor alimente

Alimente de evitat in cistita

Alimente foarte dulci: zahărul ajută la menținerea bacteriilor, agravează simptomele și încetinește vindecarea infecțiilor tractului urinar. Prăjiturile, sucurile și produsele de patiserie industriale sunt exemple de alimente care conțin mult zahăr și, prin urmare, trebuie evitate.

Cofeina: Unul dintre păcatele cafelei este că cofeina acționează ca stimulent în sânge: crește viteza circulației sângelui către zonele infectate. Acesta este motivul pentru care trebuie evitat în timpul unei infecții ale tractului urinar sau limitata. Pe lângă cafea, cofeina este prezentă în anumite băuturi energizante și sucuri, ceai verde. Evitați consumul acestor produse în cantități mari (ceai sau cafea) dacă suferiți de multe ori de infecții ale tractului urinar. Mai bine să optezi pentru diuretice precum sucuri simple de fructe sau apă!

Produse lactate de acidifiere: Produsele lactate sunt produse acidifiante pentru organism.

Carnea roșie: Dacă suferiți de infecții ale tractului urinar, evitați să mâncați carne roșie, deoarece carnea aduce aciditate organismului, ceea ce favorizează reproducerea bacteriilor.

Pește: Ca și carnea, peștele are o putere de acidifiere odată digerat de organism

Mâncăruri picante: La fel ca semipreparatele, mâncărurile picante și anumite condimente (curry, ardei, turmeric etc.) tind să favorizeze un mediu ideal pentru bacterii și dezvoltarea cistitei.

Produse din cereale: făina albă prezentă în pizza, în paste sau chiar în pâine este în general proastă pentru sănătate, deoarece organismul o folosește transformând-o direct în zahăr. În cazul infecțiilor tractului urinar, trebuie evitată făina albă rafinată. Același lucru este valabil și pentru fulgii de porumb, orez și ovăz.loading...

Adauga un comentariu