Diete si regimuri

Alimente interzise in caz de urticarie

Publicat: 11 aug. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimente interzise in caz de urticarie
7

Urticaria este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii, aproape 20% din populatie suferind la un moment dat. Boala poate aparea atat la copii, cat si la adulti, in forme acute sau cronice. Urticaria poate fi acuta, avand o durata pana in 6 saptamani, sau cronica – afectiunea persista peste 6 saptamani. 40% dintre pacientii cu urticarie cronica de peste 6 luni prezinta risc de a suferi in continuare de aceasta afectiune in urmatorii 10 ani.Pacientii cu urticarie cronica ajung chiar la depresie din cauza eruptiilor repetate, insotite de mancarimi intense. Urticaria este o afectiune imuno-alergica determinata de diversi agenti din mediul exterior, numiti alergeni. Acestia sunt mici molecule din substante care sunt recunoscute de catre sistemul imunitar ca si agresori. Acestea sunt intens pruriginoase (insotite de prurit, adica de mancarimi) si fugace (dispar si apar la cateva ore in alt loc).

Tratamentul este medicamentos, cu antihistaminice orale (Claritine, Xuzal, Aerius, Alerid, etc), dar foarte important este si regimul alimentar, care are rolul de a curata organismul de alergenii cu care a venit in contact. Iata cateva alimente interzise in caz de urticarie: carnea (de orice tip); laptele; untul; branza; smantana; pestele; ouale; alte medicamente decat cele antialergice; nuci; banana; kiwi; capsuni; alune; fistic; fragi; cacao; cafea; orice aliment care contine coloranti si conservanti; sucuri din comert.

Alimente permise in urticarie: paste fainoase (nu biscuiti); orez fiert; morcov fiert; leguminoase si legume cu frunze verzi; apa plata. Daca apar umflarea buzelor, mainilor sau a pleoapelor, respiratia dificila (dispnee) sau raguseala (disfonie)  este neaparat necesara prezentarea la medic (servicii de urgenta, ambulanta, etc) pentru ca acestea sunt semnele complicatiei urticariei – angioedemul, care poate duce la asfixie si moarte, uneori foarte rapid. 

 

Adauga un comentariu