Sfatul medicului

Alimente pe care le puteti manca dupa o colonoscopie

Publicat: 09 iun. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimente pe care le puteti manca dupa o colonoscopie
25

Colonul este o parte vitala a tractului digestiv, care necesita verificari periodice la persoanele trecute de 50 de ani. Colonoscopia este o procedura care detecteaza orice anomalie a colonului, cum ar fi cancerul colorectal sau polipii care pot evolua in cancer. Inainte de o astfel de interventie, se impune un regim alimentar restrictiv, astfel incat colonul sa fie gol. De asemenea, nu este recomandat sa mananci nimic in primele cateva ore dupa o colonoscopie, iar oamenii ar trebui sa urmeze instructiunile medicului cu privire la ceea ce pot manca in urmatoarele cateva zile.

Este important ca o persoana sa manance alimente care sa ofere sistemului digestiv timp sa inceapa sa functioneze normal din nou. Pentru a usura tractul si pentru a evita iritarea sistemului digestiv, medicii recomanda ca oamenii sa manance alimente moi si usor digerabile dupa o colonoscopie. O prioritate dupa colonoscopie este rehidratarea. Apa este esentiala pentru a ajuta oamenii sa se rehidrateze. Unii oameni cred ca au nevoie de mai mult lichid decat de obicei dupa o colonoscopie. De asemenea, este important sa inlocuiti electrolitii atunci cand sunteti deshidratat, iar pentru asta puteti consuma o bautura sportiva. Va ajuta si sucurile de legume si fructe care contin, de asemenea, electroliti si alti nutrienti. Dar si unele ceaiuri de plante va pot ajuta sa calmati tractul digestiv.

Dupa o colonoscopie, o alegere buna este piureul de cartofi, care este un aliment moale, pestele alb – evitati pestii grasi, puiul si supele usoare – evitati supele picante sau cele care contin orz. Legumele fierte sau gatite la cuptor, ouale moi, budinca, biscuitii graham, painea prajita sau cea alba – poate fi consumata cateva zile dupa colonoscopie, conservele de fructe decojite sunt alte alimente potrivite. 

Adauga un comentariu