Diete si regimuri

Hipertensiune arterială: 5 alimente pentru a evita neaparat

Publicat: 10 iul. 2020
paine
Alimente pentru a evita neaparat in hipertensiunea

Alimente pentru a evita neaparat in hipertensiune. Când suferiți de hipertensiune arterială, există câteva alimente de evitat pentru a limita riscul cardiovascular.

Sarea

Aproximativ 30% dintre pacienții hipertensivi au hipertensiune arterială legată de consumul excesiv de sare. Prin urmare, evităm excesul de sare și ne orientăm mai degrabă spre condimente și ierburi (curcuma, curry, pătrunjel, piper cayenne) pentru a da aromă preparatelor.

Paine

Surprinzător, dar adevărat: pâinea reprezintă aproximativ 7% din aportul nostru zilnic de sare. Dacă există o pâine specială fără sare pentru hipertensiunea arterială, atunci vorbim despre pâinea cu smântână, pâinea de secară sau pâinea integrală, care sunt mai gustoase.

Alimente pentru a evita neaparat in hipertensiune. Semipreparate

Pe lângă faptul că sunt hiper-încărcate cu sare, semipreparatele sunt adesea prea dulci și prea grase. Prin urmare, „de casă” rămâne cea mai bună opțiune; dacă timpul este scurt, puteți apela la gătitul en gros, care constă în a anticipa mâncărurile săptămânii.

Suc de grapefruit

Potrivit autorităților de sănătate americane (FDA), sucul de grapefruit, dar și grapefruit-ul proaspăt poate scădea eficiența, dar poate accentua și efectele secundare ale anumitor medicamente prescrise împotriva hipertensiunii arteriale – în special: Nifedipina.

Fast food

În general, rea pentru sănătate, mâncarea fast food trebuie evitată în caz de hipertensiune. Cei mai răi dușmani ai tensiunii arteriale sunt: ​​cartofii prăjiți (întotdeauna prea sărați), chipsurile și pizza (prea sărata, prea grasa, prea bogata în calorii).

Adauga un comentariu