Diete si regimuri

Alimentele organice protejeaza cu adevarat împotriva cancerului?

Publicat: 17 iul. 2020
legume bio
Alimentele organice protejeaza împotriva cancerului

Alimentele organice protejeaza împotriva cancerului? O legatura între consumul regulat de produse alimentare din agricultura ecologica si reducerea riscurilor de cancer a fost observata de cercetatorii francezi, care sustin ca aceste riscuri sunt reduse cu 25%.

Mâncarea organica ar avea un efect pozitiv real asupra sanatatii. De fapt, optarea pentru alimente ecologice în fiecare zi ar reduce riscul de a dezvolta cancer cu 25%, potrivit unui studiu epidemiologic realizat de echipe din INRA, Inserm, Universitatea din Paris 13 si al CNAM. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat datele medicale ale 68.946 de voluntari de peste 7 ani. De asemenea, au fost observate stilul lor de viata, obiceiurile lor alimentare si consumul de alimente ecologice.

Pe parcursul acestui studiu, s-a observat „o reducere de 25% a riscului de cancer (toate tipurile combinate) la consumatorii bisnuiti de alimente ecologice, comparativ cu consumatorii mai ocazionali. „Aceasta asociatie a fost marcata în special pentru cancerul de sân la femeile aflate în postmenopauza si limfoame”, dezvaluie autorii acestei lucrari.

Cercetatorii au prezentat diferite ipoteze: persoanele care consuma în principal produse din agricultura conventionala sunt mai expuse pesticidelor. De asemenea, alimentele din agricultura ecologica ar putea contine mai multi antioxidanti, polifenoli si vitamina C, micronutrienti care protejeaza celulele organismului.

Adauga un comentariu