Prima pagină » Actualitate » Alimentul interzis în închisoare. Nu o să-ți vină să crezi ce nu au voie să primească deținuții
Alimentul interzis în închisoare. Nu o să-ți vină să crezi ce nu au voie să primească deținuții

Alimentul interzis în închisoare. Nu o să-ți vină să crezi ce nu au voie să primească deținuții

28 aug. 2022, 15:20,
în Actualitate

Există multe reguli care trebuie respectate de persoanele care ajung să fie închise sau de cele care merg în vizită în închisoare, printre care se numără și faptul că un anumit aliment nu poate fi introdus sub nicio formă. Oficialii penitenciarelor din România și din alte țări ale lumii au luat această decizie pentru a preveni eventualele probleme care ar putea să apară.

Deținuții din România sunt nevoiți să respecte anumite reguli, în funcție de tipul de penitenciare în care se află. Totuși, există o regulă comună pe care nimeni nu ar trebui să o încalce dacă își dorește să nu aibă probleme cu legea. Iată care este alimentul care nu poate fi introdus sub nicio formă în penitenciarele din România.

Alimentul interzis pentru deținuții din penitenciarele românești

Există o mulțime de lucruri pe care deținuții din închisori nu le pot primi, printre care se numără și un fruct des întâlnit în majoritatea magazinelor. Este vorba despre lămâie sau despre orice derivat al său. Probabil mulți se întreabă care este realul motiv pentru care s-a ajuns la concluzia că lămâia nu ar trebui să ajungă pe mâinile deținuților din penitenciare. Iată care sunt cele două motive care stau la baza unei asemenea decizii.

În primul rând, lămâia sau orice alt derivat al său poate fi utilizată în scopuri nocive pentru deținuți. Cu alte cuvinte, aceștia ar putea obține cu ușurință o cantitate de alcool minimă, dacă dețin câteva cunoștințe minime de chimie elementară. De asemenea, lămâia ar putea să fie utilizat ca ingredient de administrare al heroinei, unul dintre cele mai comune droguri din închisori. Astfel, pentru a evita astfel de evenimente, oficialii au decis interzicerea totală a acestui fruct.

În cazul în care există persoane din afara închisorii care sunt prinse că sunt furnizate astfel de fructe sau ori alt timp de alimente interzise, se vor lua măsurile necesare pentru pedepsirea acestora. Vinovații ar putea primi o amendă de 100-500 de lei. Totuși, dacă vine vorba de introducerea ilegală a unor dispozitive de comunicare, printre care se numără și telefoanele mobile, pedeapsa va fi închisoarea de la 6 luni, la 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024