National

Alocuțiunea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze – VIDEO

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alocuțiunea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze - VIDEO
Alocuțiunea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Franței în care menționat prietenia de secole dintre cele două țări, dar și relațiile apropiate în mai multe domenii.

Cele mai importante declarații ale premierului Ciucă:

La acest moment de sărbătoare doresc să transmit națiunii franceze depline urări de prosperitate și succes. De asemenea, vreau să transmit felicitări pentru perfomanța deosebită a președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, care tocmai s-a încheiat în urmă cu două săptămâni și care a fost marcată de dorința clară de aprofundarea cooperării europene, într-un moment în care securitatea continentului nostru este grav afectată de războiul Rusiei în Ucraina.

Putem fi mândri de solidaritatea pe care națiunile noastre, națiunile Europei și ale lumii democratice o demonstrează față de Ucraina, prin sprijinirea aspirațiilor sale europene, prin susținerea refugiaților, prin facilitarea exporturilor produselor sale sau prin multe alte forme de asistență.

La acest moment crucial pentru continentul nostru, relația bilaterală franco-română rămâne relevantă și puternică. Aceasta se află acum poate la cel mai important nivel din ultimele trei decenii, de când țările noastre împărtășesc iarăși aceleași valori și principii.

Alianța solidă care leagă țările noastre are ca fundament o prietenie puternică ce durează de secole. România nu poate uita rolul Franței și al francezilor în formarea statului român, la fel cum nu putem ignora contribuția în arte, științe, economie, precum și în alte domenii a românilor care au ales Franța ca a doua țară a lor.

Relația noastră bilaterală a fost neîntrerupt consolidată și are multiple fațete reflectate în parteneriatul nostru strategic.

Adauga un comentariu