Razboi în Ucraina

Alte reguli pentru refugiaţi în Polonia: se va plăti pentru adăpost şi mâncare, după 120 de zile

Publicat: 30 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Alte reguli pentru refugiaţi în Polonia se va plăti pentru adăpost şi mâncare după 120 de zile
Refugiaţii ucraineni care vor să stea în Polonia mai mult de 120 de zile vor trebuie să plătească pentru adăpost

Vor fi alte reguli pentru refugiați în Polonia. Astfel, refugiaţii ucraineni care vor să stea în Polonia mai mult de 120 de zile vor trebuie să plătească pentru adăpost. Potrivit analiștilor, aproximativ 1.000 de oameni vin în Polonia în fiecare zi.

Refugiaţii ucraineni vor plăti din martie 2023 hrana şi cazarea dacă stau în azil mai mult de patru luni. Potrivit şefului guvernului polonez, oficialii guvernamentali vor îmbunătăţi furnizarea de ajutor pe fondul unui posibil al doilea val de refugiaţi din Ucraina.

Alte reguli pentru refugiaţi în Polonia

Aşadar, solicitarea unui număr PESEL de către ucrainenii veniţi în Polonia după începerea războiului va fi obligatorie. Acest număr va fi îngheţat refugiaţilor care părăsesc Polonia.

Tot de la 1 martie 2023, regulă se va aplica şi în cazul refugiaţilor care stau în unităţile de cazare colective mai mult de patru luni. La început, refugiaţii vor acoperi 50% din cost, iar după câteva luni – 75%.

Regulă stabilită de autorităţi nu se aplica persoanelor cu dizabilităţi, copiilor, femeilor însărcinate, pensionarilor şi persoanelor care au cel puţin trei copii.

„Ne pregătim pentru posibilul val următor de refugiați. Pentru că deja astăzi în Ucraina câteva milioane de oameni nu au acces la electricitate, apă, condiții elementare de viață, canalizare. Așa că ne pregătim pentru un astfel de val de refugiați și dorim ca sistemul să fie pregătit în consecință, astfel încât contribuabilii polonezi să plătească cât mai puțin posibil pentru acest posibil următor val de refugiați”, a spus prim-ministrul țării Mateusz Morawiecki.

Milioane de refugiați din Ucraina au intrat în Polonia pentru fugi din calea războiului

Aproximativ 1.000 de oameni vin în Polonia în fiecare zi. Însă, guvernl se aşteaptă la un flux şi mai mare de refugiaţi în contextul problemelor energetice din Ucraina. Potrivit Serviciului de Frontieră, de la începutul agresiunii ruse, aproape 8 milioane de oameni au intrat în Polonia din Ucraina, iar 6,2 milioane au plecat.

Peste 2,75 milioane de refugiați au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului, a anunțat vineri poliția de frontieră poloneză. Numărul mediu zilnic de persoane care treceau granița din Ucraina în Polonia înainte de începerea războiului a fost de 16.800. Unii refugiați au părăsit deja Polonia. Profesorul de cercetare în domeniul migrației de la Universitatea din Varșovia, Maciej Duszczyk, estimează că aproximativ 1,2 până la 1,4 milioane rămân în țară.

O statistică ONU preciza faptul că sunt 10 milioane de oameni care au fugit din calea războiului. În contextul în care sunt raportări că rușii ar comite acte de genocid, este de așteptat ca numărul refugiaților să crească. Oricum, cea mai grea situație se află în estul Ucrainei în special în orașul Mariupol.

Anterior, Andrzej Duda, președintele Poloniei, a spus că țara sa este la limită, asta pentru că afluxul de refugiați este ”cel mai mare după al Doilea Război Mondial”.

Varșovia și Kracovia, cele mai mari orașe din Polonia, anunță că numărul refugiaților ucraineni depășește 10% din totatul populației și le este din ce în ce mai greu să facă față situației. În acest context, preşedintele Andrzej Duda a cerut celorlalte țări europene să-și deschidă granițele pentru a primi refugiați ucraineni: „Aș cere că granițele să fie deschise și să fie acceptați refugiații”.

Așadar, reiterăm faptul că de la 1 martie 2023, vor fi alte reguli pentru refugiați.

Comentarii
  • Foarte bine !!!! Fiecare guvern trebuie sa se gândească onainte de toate la binele propriului popor. In Romania sărăcia este la limita suportabilului din cauza războiului bsi pe guvernanti nu- i interseaza decât sa pompeze bani in Ucraina si marioneta vra razboi inca 1 an . Sa fie si 10 ani dar sa nu dpaseasca granitele si gatasaa cu refugiatii si cu ajutatul ca nu suntem obligati si gataaa cu afacerile cu arme la Ucraina ca marioneta cere pana in 2024 in lo sa accepte negocieri de pace. Marioneta kap de tabla manipulat de toti care a distrus Ucraina si europa

Adauga un comentariu