Razboi în Ucraina

Milioane de refugiați din Ucraina au intrat în Polonia

Publicat: 15 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Milioane de refugiați din Ucraina au intrat în Polonia
Milioane de refugiați din Ucraina au intrat în Polonia

Datele oficiale arată că sunt milioane de refugiați din Ucraina care au intrat în Polonia, de la începutul războiului. Numărul persoanelor care pleacă din Ucraina a început să crească în ultimele zile.

Numărul persoanelor care trec granița în Polonia a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, iar numărul celor care intră în Ucraina a crescut. Totuși, acum se poate vedea o ușoară inversiune. Cea mai gravă situație rămâne în continuare în estul Ucrainei, mai ales în orașul Mariupol.

Milioane de refugiați din Ucraina au intrat în Polonia pentru fugi din calea războiului

Peste 2,75 milioane de refugiați au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului, a anunțat vineri poliția de frontieră poloneză. Joi, 26.800 de persoane au trecut în Polonia, în creștere cu 8% față de miercuri, a scris agenția pe Twitter. Dar aceasta este cu mult sub recordul de 142.300 stabilit la 6 martie.

Numărul mediu zilnic de persoane care treceau granița din Ucraina în Polonia înainte de începerea războiului a fost de 16.800. Unii refugiați au părăsit deja Polonia. Profesorul de cercetare în domeniul migrației de la Universitatea din Varșovia, Maciej Duszczyk, estimează că aproximativ 1,2 până la 1,4 milioane rămân în țară.

O statistică ONU preciza faptul că sunt 10 milioane de oameni care au fugit din calea războiului. În contextul în care sunt raportări că rușii ar comite acte de genocid, este de așteptat ca numărul refugiaților să crească. Oricum, cea mai grea situație se află în estul Ucrainei în special în orașul Mariupol.

Ucraina se va confrunta cu o provocare uriașă în est, afirmă un fost director CIA

Forțele ucrainene se vor confrunta cu o provocare uriașă în estul țării, unde trupele ruse se adună pentru un nou atac, potrivit unui fost director CIA. David Petraeus a spus că aceasta este prima dată în timpul războiului în care „veți vedea că rușii își adună toate eforturile într-o zonă și nu în toată țara”.

El a adăugat că situația din est va depinde de o serie de factori:

„Așadar, dacă vremea este favorabilă pentru ei, dacă câmpul se usucă și pot primi vehicule pe șenile pe acele câmpuri, pot alinia o serie de noduri de vehicule. la hub”.

Un alt factor ar fi cât de repede poate ajunge asistența suplimentară de securitate în Ucraina, a spus el.

El a adăugat că se pare că președintele rus Vladimir Putin „nu este interesat” să se angajeze în negocieri chiar acum și dorește un „succes tangibil pentru a sărbători pe 9 mai, când parada anuală a Zilei Victoriei celui de-al Doilea Război Mondial are loc la Moscova”. Guvernatorul regiunii Lugansk a Ucrainei din estul țării a cerut locuitorilor din zonă să evacueze.

Scriind pe canalul său Telegram, Serhiy Gaidai a făcut apel ca oamenii să evacueze și să „aleagă viața”, după ce a spus că o persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite în timpul bombardamentelor rusești în orașul Kreminna.  El a adăugat că 32.000 de locuitori au fost evacuați în trenuri și autobuze și i-a îndemnat pe alții să facă același lucru. Așadar, cel mai probabil, în tot acest context sunt așteptate alte câteva de milioane de refugiați din Ucraina în Polonia sau în țările vecine.

 

Adauga un comentariu