Multe persoane visează să spună că „am învins atacurile de panică”. Atacul de panică este provocat de frică. Astfel de temeri apar ca reacție la gândurile rele. Astfel, dacă cineva reacționează la astfel de gânduri fără să-și dea seama, apar atacurile de panică.
Trebuie remarcat faptul că experiența unui atac de panică este destul de severă, traumatizantă pentru psihicul pacientului. Dacă ați experimentat vreodată un astfel de atac, aceste sentimente vă vor fi familiare. Îți frânge considerabil simțul realității și te poate face să percepi realitatea din jurul tău ca pe un lucru care îți scapă complet de sub control.
Am învins atacurile de panică. Cum începe să se facă simțită această problemă psihică?
Toate atacurile și tulburările de anxietate pot începe cu un singur gând. O singură reacție emoțională îți poate face întregul corp să reacționeze și să experimenteze panica. Gândurile care îți umblă prin cap, oricare ar fi ele într-un AP, îți vor face corpul să reacționeze ca și cum ai avea de-a face cu probleme de viață și de moarte.
Cum te descurci singur cu atacurile de panică dacă ai avut deja un episod. Există o serie de tehnici care ajută la ameliorarea afecțiunii. Atacurile de panică pot provoca o respirație rapidă și o apăsare în piept care să o facă superficială. Acest lucru exacerbează anxietatea, frica și tensiunea.
Încearcă în schimb o respirație lentă și profundă. Inspiră aer cu burta, umplându-ți încet plămânii și numără până la 4, concentrându-te pe acest proces. Folosiți tehnica 4-7-8. Aceasta constă în a respira timp de 4 secunde, apoi țineți-vă respirația timp de 7 secunde, după care expirați încet timp de 8 secunde.
Este demn de remarcat faptul că această metodă nu este potrivită pentru toată lumea, la unele persoane, respirația profundă poate exacerba atacurile de panică.
Atacurile de panică sunt răspunsul organismului la stresul emoțional. Patologii care contribuie la manifestarea acestora
Este demn de remarcat faptul că atacurile de panică sporadice sunt răspunsul organismului la stresul emoțional. Atacurile de panică recurente, pe de altă parte, fac parte din diverse patologii somatice, boli psihice și tulburări depresive.
Cum puteți scăpa de atacurile de panică și de toate aceste simptome neplăcute? Diagnosticarea și tratamentul în timp util al atacurilor de panică pot ajuta la rezolvarea problemei și la revenirea la o viață normală. Intensitatea simptomelor variază de la o senzație de ușoară tensiune internă până la anxietate și panică severă.
Durata lor variază de la câteva minute la câteva ore și apar la intervale regulate, de la 2-3 ori pe zi până la o dată pe lună. Pentru a scăpa de atacurile de panică, obțineți un diagnostic și un tratament pentru atac de panică.
Remedii moderne pentru vindecarea completă a atacurilor de panică
În cele mai multe cazuri, atacurile de panică nu se limitează la un singur atac. Episodul de atac de panică experimentat este reținut în subconștientul persoanei, iar acest lucru determină teama de reapariția atacului, ceea ce provoacă apariția unor noi atacuri de panică.
Există remedii moderne și eficiente pentru o vindecare completă. Tratamentul atacurilor de panică include tehnici psihoterapeutice, precum și medicamente, se prescriu tranchilizante, antidepresive, anxiolitice, ISRS și vitamine B.
Multe persoane abia așteaptă să spună că „am învins atacurile de panică”. Atacurile repetate în aceleași condiții duc la formarea unei tulburări de panică cronice. Tratamentul pentru atacurile de panică poate ajuta la eliminarea tuturor simptomelor neplăcute ale acestei tulburări.