Sanatate

Suplimente pentru atacuri de panică. Ce să iei pentru creșterea nivelului de energie și a sentimentului de bunăstare

Publicat: 11 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suplimente pentru atacuri de panică. Ce să iei pentru creșterea nivelului de energie și a sentimentului de bunăstare
Magneziul este un mineral calmant care contribuie la ameliorarea atacurilor de panică

În ultima perioadă, tot mai multe persoane suferă de anxietate și sunt în căutare de suplimente pentru atacuri de panică. Dacă credeți că medicația prescrisă este singura opțiune pentru a face față tulburărilor de anxietate și atacurilor de panică, veți fi bucuroși să aflați despre aceste remedii naturale foarte eficiente.

Dacă nu ați avut niciodată atacuri de anxietate sau de panică, este greu de imaginat cât de mult disconfort pot provoca. O mare parte din persoane suferă de tulburări de anxietate, care este definită din punct de vedere medical ca fiind „o stare emoțională neplăcută care variază de la anxietate ușoară la teamă intensă”. În timp ce frica este un răspuns rațional la pericol, este de obicei dificil să găsești o cauză clară sau reală pentru anxietate. Anxietatea gravă provoacă adesea atacuri de panică și sentimente intense de teamă. Aceste atacuri sunt cel mai adesea asociate cu agorafobia, o teamă puternică de a fi singur oriunde sau de a fi în locuri publice.

femeie care tine mana la gura si este speriata din cauza unui atac de panica
În cadrul studiilor clinice, o formă brevetată de GABA, au fost demonstrate efecte antistres semnificative

Suplimente pentru atacuri de panică. Minerale calmante

Magneziul este un mineral calmant care contribuie la ameliorarea atacurilor de panică. Magneziul este esențial pentru mai mult de 300 de reacții biochimice din corpul uman și s-a observat că deficitul său duce la simptome de anxietate, depresie, iritabilitate, frică, insomnie, confuzie și pierderi de memorie.

În cadrul unui studiu dublu-orb, 264 de persoane diagnosticate cu tulburare de anxietate generalizată au primit fie un placebo, fie 300 mg de magneziu. Grupul care a primit magneziu a avut o reducere semnificativă din punct de vedere statistic a simptomelor. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți forme de magneziu foarte absorbabile, cum ar fi citratul de magneziu și glicinatul de magneziu.

femeie care sta asezata pe pat si tine mainele in cap din cauza unui atac de panica
S-a demonstrat că uleiul de in este o sursă vegetariană de grăsimi omega-3, și ajută, de asemenea, la ameliorarea anxietății

Anxietatea este, de asemenea, asociată cu niveluri scăzute de acizi grași omega-3. Studiile care utilizează uleiul de pește bogat în omega-3 pentru tratarea tulburărilor de anxietate au produs rezultate impresionante. Într-o cercetare efectuată recent s-a demonstrat că uleiul de pește reduce iritarea și anxietatea la persoanele care administrează substanța. Într-un alt caz, consumul a 2,5 grame pe zi de grăsimi omega-3 a determinat o reducere cu 20% a simptomelor de anxietate.

Uleiuri care contribuie la ameliorarea tulburării de personalitate

S-a demonstrat că uleiul de in este o sursă vegetariană de grăsimi omega-3, și ajută, de asemenea, la ameliorarea anxietății. Într-un studiu, trei din patru pacienți cu agorafobie s-au vindecat în decurs de două-trei luni cu ajutorul uleiului de in. Pentru a reuși obținerea acestui efect este bine să iei 2-6 linguri pe zi în mai multe mese.

GABA este un neurotransmițător care se găsește în sistemul nervos central. Nivelurile scăzute sau funcția redusă a GABA în creier pot provoca anxietate, depresie, insomnie și epilepsie. De fapt, multe sedative populare interacționează în principal cu receptorii GABA.

femeie care tine mana pe fata din cauza unui atac de panica
Anxietatea este, de asemenea, asociată cu niveluri scăzute de acizi grași omega-3

În cadrul studiilor clinice, o formă brevetată de GABA, au fost demonstrate efecte antistres semnificative. Pacienții cărora li s-a administrat această substanță au raportat un sentiment de relaxare, așa cum reiese din citirile electroencefalogramei. Doza uzuală utilizată în studii este de 100-200 mg de până la trei ori pe zi.

În timpul testelor clinice, un extract brevetat de ashwagandha, s-a dovedit la fel ca și alte suplimente pentru atacuri de panică, foarte eficient. Acesta a avut efecte antistres semnificative. Într-un studiu dublu-orb, persoanele care sufereau de stres cronic și care au luat substanța au prezentat reduceri semnificative ale anxietății, precum și modificări pozitive ale chimiei sângelui, ale nivelului hormonilor suprarenali, ale nivelului de energie și ale sentimentului de bunăstare. Doza obișnuită este de 125-250 mg pe zi.

femeie care tine mainele in sus si fata nu ii este clara
Dacă nu ați avut niciodată atacuri de anxietate sau de panică, este greu de imaginat cât de mult disconfort pot provoca
Adauga un comentariu