Prima pagină » Sanatate » Am rămas gravidă înainte de ciclu cu 5 zile. Ce schimbări se produc în corpul unei femei la debutul sarcinii

Am rămas gravidă înainte de ciclu cu 5 zile. Ce schimbări se produc în corpul unei femei la debutul sarcinii

09 iun. 2022, 12:37,
BZI.ro, în Sanatate

Unele femei susțin că „am rămas gravidă înainte de ciclu cu 5 zile” și că au simțit primele semne de sarcină înainte de întârziere, în primele săptămâni. În timp ce altele nici nu bănuiau că sarcina ar fi avut loc până la jumătatea termenului.

Sarcina durează aproximativ 40 de săptămâni. În acest timp, corpul feminin suferă modificări serioase, care sunt destul de greu de observat atât pentru femeia însăși, cât și pentru cei din jur. Pentru a vă asigura de debutul sarcinii, puteți recurge la diferite metode. De exemplu, luați un test de sarcină, acesta va răspunde la o creștere a concentrației de gonadotropină corionică umană, un hormon al cărui nivel crește în primele săptămâni după concepție. Se recomandă efectuarea unui test de sarcină după o întârziere a menstruației, înainte de această perioadă, concentrația hormonului poate fi insuficientă pentru depistare. O altă opțiune pentru confirmarea sarcinii este analiza de sânge pentru hCG. Un test de sânge este mai precis, deoarece concentrația de hormon în sânge este mai mare decât în ​​urină. În primele săptămâni de sarcină, concentrația de hCG crește proporțional cu perioada, determinarea cantității de hormon va ajuta la determinarea mai precisă în ce săptămână de sarcină se află o femeie.

femeie care incercuieste o data in calendar zambind

Se recomandă efectuarea unui test de sarcină după o întârziere a menstruației, înainte de această perioadă, concentrația hormonului poate fi insuficientă pentru depistare

Am rămas gravidă înainte de ciclu cu 5 zile. Primele semne de sarcină înainte de menstruație

Metodele de diagnostic enumerate mai sus sunt recomandate a fi efectuate după prima zi de întârziere a menstruației, din această zi se ia în calcul vârsta gestațională obstetricală. Cu toate acestea, ciclul la femei poate fi instabil și, din diverse motive, este posibil să nu existe menstruație. Acesta este ceea ce le împiedică pe unele gravide să observe schimbări în starea lor. Este deosebit de dificil să recunoști primele semne ale sarcinii atunci când o femeie nu a experimentat niciodată această stare.

Semnele că ați putea fi însărcinată înainte de întârzierea menstruației pot include dureri în abdomen, durere a glandelor mamare și o modificare a sensibilității lor, oboseală crescută și oboseală severă, modificări ale dispoziției, durere de cap, apariția secrețiilor mucoase din vagin.

persoana care incercuieste in calendar o data si are alaturi un test pentru sarcina

Chiar și la o dată cât mai devreme posibilă, se pot simți anumite semne pe care multe femei le asociază cu debutul sarcinii și dezvoltarea acesteia

Acestea sunt semne timpurii ale sarcinii pe care o femeie le poate ignora, confundându-le cu semne care preced debutul menstruației. De fapt, în primele etape ale sarcinii, semnele pot să nu fie alarmante, dar seamănă cu cele pe care o femeie le experimentează în fiecare lună înainte de menstruație.

Cele mai evidente simptome care semnalează atașarea unui ovul fertilizat

Deci, durerile de tragere în abdomen pot însoți atașarea unui ovul fertilizat la endometrul uterului. În timpul implantării, uneori apar pete slabe, adesea sunt confundate cu debutul menstruației. Modificările hormonale care apar după concepție sunt responsabile pentru sensibilitatea sânilor, oboseală și schimbările de dispoziție. Însă, aceste simptome pot fi provocate și de pastilele de întrerupere a sarcinii.

femeie care tine un test de sarcina in mana

O altă opțiune pentru confirmarea sarcinii este analiza de sânge pentru hCG

Chiar și la o dată cât mai devreme posibilă, se pot simți anumite semne pe care multe femei le asociază cu debutul sarcinii și dezvoltarea acesteia. Un singur prim semn de sarcină, care este prezent exact la fiecare femeie, este greu de identificat. Unii nu experimentează exact nicio schimbare înainte de întârziere, și adesea după aceasta, alții literalmente a doua zi după act sexual simt schimbări în sine, iar simptomele care apar sunt asociate cu sarcina.

Înainte de a spune că „am rămas gravidă înainte de ciclu cu 5 zile” trebuie să știi care sunt primele semne care anunță o sarcină. Cele mai multe dintre aceste senzații sunt subiective, mai des apar la cei care așteaptă cu nerăbdare sarcina, astfel de femei tind să ia orice semnale ale corpului pentru un eveniment dorit. Astfel, dacă menstruația lipsește mai mult de 6-7 zile, trebuie să consultați un medic și să aflați cauza eșecului, cauza poate fi nu numai debutul sarcinii, ci și unele probleme de sănătate.

femeie care priveste un test de sarcina si zambeste

Semnele că ați putea fi însărcinată înainte de întârzierea menstruației pot include dureri în abdomen, durere a glandelor mamare și o modificare a sensibilității lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *