Diete si regimuri

Amânarea micului dejun în weekend nu ajuta la slăbire

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amânarea micului dejun în weekend nu ajuta la slăbire
În weekend, suntem tentați să amânăm ora trezirii și, prin urmare, ora micului dejun.

În weekend, suntem tentați să amânăm ora trezirii și, prin urmare, ora micului dejun. Iată de ce micul dejun mai târziu este o idee proastă pentru silueta!

Amânarea micului dejun în weekend nu ajuta la slăbire

Dormitul în weekend este sacru! Dar cine spune că trezirea tarzie sâmbătă și duminica înseamnă neapărat să luăm masa mai târziu? A lua micul dejun mai târziu decât restul săptămânii ar fi o idee foarte proastă pentru corpul nostru!

Aceasta este ceea ce relevă un studiu realizat de cercetători spanioli. Autorii acestei lucrări susțin că amanarea primei mese a zilei cu câteva ore are ca rezultat creșterea în greutate, chiar dacă numărul de calorii nu se schimbă.

Maria Fernanda Zeron-Rugerio și echipa ei au comparat obiceiurile alimentare a 1.100 de studenți spanioli și mexicani. Ea a observat că, la aceeasi cantitate de calorii consumate, consumul micului dejun cu 3 ore jumatate mai târziu, sâmbătă sau duminică, crește în medie indicele de masa corporala cu 1,3 puncte, comparativ cu cel al persoanelor care au aceeași rutină în timpul săptămânii și weekend.

Brunch: cel mai bun mod de a câștiga kilograme in plus

Pentru autorii studiului, schimbarea programului primei mese atunci când suntem la sfârșit de săptămână poate duce la exces de grăsime în jurul taliei, deoarece organismul nu este obișnuit să primească alimente la ore mai tarzii decat de obicei și va tinde să descompună mâncarea mai încet atunci când este prins cu garda jos.

Brunch-ul, formula dulce sau sărată, care este foarte la modă în ultimii ani, care se servește atât la micul dejun, cât și la masa de prânz, este, prin urmare, o idee proastă. Dacă sunteți obișnuiți cu micul dejun în timpul săptămânii, corpul dumneavoastră nu va înțelege sâmbătă sau duminică de ce îl privăm dimineața de mancare, până la brunch. Ca să nu mai vorbim de numărul de calorii pe care le consumăm astfel!

Adauga un comentariu