Stiri medicale

OMS: Amânați vizitele de rutină la dentist!

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS Amânați vizitele de rutină la dentist
Amânați vizitele de rutină la dentist

Amânați vizitele de rutină la dentist! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă amânarea vizitelor stomatologice de rutină până când COVID-19 va putea fi tinut sub control pentru a ajuta la protejarea medicilor stomatologi și a pacienților.

Verificările de rutina, detartrajele dentare și alte proceduri care pot suferi amanare ar trebui să fie oprite până la scăderea ratelor de transmitere în comunități, deoarece medicii stomatologi lucrează în apropierea fețelor pacienților pentru perioade îndelungate, a declarat OMS în ghidul publicat marți.

Amânați vizitele de rutină la dentist!

„Procedurile lor implică o comunicare față în față și o expunere frecventă la salivă, sânge și alte lichide ale corpului și manipularea instrumentelor ascuțite”, a notat OMS. „În consecință, acestea prezintă un risc ridicat de a fi infectate cu SARS-CoV-2 sau de a transmite infecția la pacienți.”

Organismul global de sănătate a remarcat riscurile echipamentelor generatoare de pulverizare în procedurile dentare care pot produce aerosoli, cum ar fi curățarea cu ultrasunete.

Aerosolii pot duce la contaminarea rapidă a suprafețelor și potențialul de răspândire a infecției.

Ghidul a recomandat, de asemenea, ca tot personalul să poarte în mod continuu măști medicale sau să folosească vziere, pe lângă creșterea ventilației în cabinete și dezinfectarea regulată a suprafețelor.

Adauga un comentariu