Actualitate

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe

Publicat: 12 mai 2022
Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut o întrevedere, miercuri, cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut o întrevedere, miercuri, cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota.

Potrivit MAE, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea diplomatului rus după publicarea pe site-ul reprezentanţei diplomatice a articolului cu titlul „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei şi sursa principală de dezinformare a lumii” şi în contextul altor luări de poziţie ale Ambasadei.

Ce a transmis secretarul de stat pentru afaceri strategice în cadrul întâlnirii la MAE

În cadrul întrevederii, Fota a atras atenţia că este „inacceptabilă” folosirea repetată de către misiunea rusă a unui limbaj „nepotrivit, ofensator şi provocator” la adresa României şi a NATO, alianţă din care ţara noastră face parte „ca urmare a deciziei sale democratic asumate”.

De asemenea, a fost reamintit şi că, pe 22 aprilie, MAE a transmis o notă verbală prin care şi-a exprimat dezacordul, în scris, în termenii cei mai fermi, cu referire la declaraţiile postate pe pagina de internet a misiunii diplomatice ruse privind războiul din Ucraina (text intitulat „Despre război şi pace în Ucraina”), precizează sursa citată.

Oficialul român a atras atenţia şi asupra „modului dezumanizant şi neconform cu realitatea” în care e descris războiul din Ucraina, „pentru care partea rusă deţine întreaga responsabilitate”, şi a reiterat îndemnul la maximă reţinere în abordarea publică pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor şi mesajelor cu caracter provocator din partea Ambasadei Federaţiei Ruse.

Secretarul de stat a atenţionat din nou partea rusă că această conduită de comunicare publică reflectă „o abordare consecvent neconstructivă a relaţiei bilaterale din partea Ambasadei” şi a solicitat ca mesajele publice să se menţină în limitele prevăzute de Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, se mai arată în comunicatul transmis de MAE.

Pentru Ambasada Rusiei în România, războiul declanșat de Putin în Ucraina este „cea mai politicoasă operaţiune militară specială”

În 21 aprilie, Ambasada Rusiei în România, condusă de Valeri Kuzmin, numea războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina ca fiind „cea mai politicoasă operaţiune militară specială”.

„Cu ajutorul celei mai politicoase operaţiuni militare speciale, Rusia urmăreşte obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populaţiei din Donbass efectuat de către regimul criminal de la Kiev. Această muncă grea, care nu întotdeauna se bucură de recunoştinţă, va fi dusă la capăt, iar după victoria în acest război, adevărata pace va predomina în urma urmelor în ţara ucraineană”, potrivit unui text intitulat „Despre război şi pace în Ucraina” postat pe site-ul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Textul postat de ambasada condusă de Valeri Kuzmin pornea de la declarații ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a susținut că a anulat luarea cu asalt a combinatului Azovstal, unde este rezistența din Mariupol, însă asediul a continuat.

„Rusia confirmă încă o dată principiul evitării sau cel puțin al reducerii la minimum a victimelor civile și a distrugerii infrastructurii civile, proclamat încă din primele zile ale operațiunii militare speciale din Ucraina”, susținea Ambasada Rusiei, reluând retorica Moscovei inclusiv la adresa Occidentului, care ar avea un „comportament din ce în ce mai belicos”.
Comentarii
  • PUTIN CRIMINAL PSIHOPAT CAND VA FI EXECUTAT, PANA CAAND UN NEBUN CARE TRAIESTE INCA IN ANUL 1940 DISTRUGE O PLANETA INTREAGA? PANA CAND ? RUSIA UN POPOR BOLSEVIC INAPOIAT CARE TRAIESTE IN MINCIUNA, CENZURA, INTUNERICUL COMUNISMULUI , TOATA LUMEA URASTE POPORUL RUS CARE IUBESTE RAZBOIUL, CRIMELE , JAFUL, FURTUL SI DISTRUGEREA TARILOR PASNICE. Animale preistorice toti rusii condusi de un comunist psihopat hitler stalin ca in 1940–1920.

  • Ce kakat mananca spurcatul asta de rus? Ce mare bucurie ca criminalii rusi si-au adus NATO exact si in Finlanda si Suedia, ce bolsevici criminali nazisti si prosti. Moarte Putin si Rusiei, moartea sa va ia bolsevici, mii de bombe merita Rusia sa fie distrusa. Planeta are nevoie de pace, toate tarile vor pace numai Rusia vrea razboaie.Moarte Rusiei!!!!!!!!

Adauga un comentariu