Internet

Amendă uriaşă încasată de EMAG! Iată ce s-a întâmplat

Publicat: 09 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amendă uriaşă încasată de EMAG Iată ce s-a întâmplat
Amenda EMAG

Amendă uriaşă încasată de EMAG! Emag (Dante Internaţional) a fost sancţionat contravenţional de către ANAF Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate pentru încălcarea prevederilor articolului 6) litera a), litera f) şi litera h) din legea nr. 158/2008 

Amendă uriaşă încasată de EMAG! Emag a folosit marca înregistrată CEL.ro

Emag a folosit în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019 marca înregistrată CEL.ro pentru a face publicitate înşelătoare. Pentru a-şi promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de căutare Google. Prin metode SEO şi profitând de autoritatea pe care o are în motoarele de căutare a reuşit să aducă o pagină din site-ul sau fără nici o legătură cu marca CEL.ro în prima pagină din motorul de căutare Google pentru a deturna vizitatorii în căutarea mărcii concurente. Emag a folosit următorul anunţ publicitar:

Amendă uriaşă încasată de EMAG! Cauţi www cel ro? Descoperă Oferta-eMag.ro

https://www.emag.ro/search/www+cel+ro
Cumpără www cel ro online pe eMAG.ro. Profită acum de preţuri avantajoase . Găseşti mai mult decât crezi! Comandă şi ai livrare şi retur simplu!

CEL.ro apreciază că utilizarea textului mai sus menţionat a dus la distorsionarea realităţii

CEL.ro apreciază că utilizarea textului mai sus menţionat a dus la distorsionarea realităţii. A creat în mintea consumatorului mediu percepţia falsă că www.cel.ro poate fi accesat şi de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, aşa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectată opţiunea de a alege în cunoştinţă de cauză. Emag a profitat de reputaţia mărcii concurente pentru a crea confuzie în rândul consumatorilor şi între comercianţi şi pentru a obţine foloase necuvenite. Infiintat in 2004, CEL.ro este cel mai mare magazin online 100% romanesc cu 100 de angajati harnici si 266.299.913 lei cifra de afaceri in 2018.

EMAG: Controverse în legătură cu un videoclip

În videoclipul postat şi promovat atât la TV, cât şi pe platformele social media, EMAG a stârnit un val de reacţii virulente. Mihai Sora, protagonistul clipului, a fost acuzat de internauţi că este un comunist.

Adauga un comentariu