Local

ANAF a numit un nou șef la conducerea Finanțelor ieșene! Daniela Cojocariu preia atribuțiile de inspecție fiscală. Fosta șefă și-a depus demisia

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ANAF a numit un nou șef la conducerea Finanțelor ieșene Daniela Cojocariu preia atribuțiile de inspecție fiscală. Fosta șefă și-a depus demisia
Daniela Cojocariu, șef Administrație Adjunct - Inspecție Fiscală după ce Mihaela Mihai (foto) a renunțat la post din motive personale

Daniela Cojocariu este de săptămâna trecută noul șef Administrație Adjunct – Inspecție Fiscală din cadrul DGRFP. ANAF a pus-o pe funcție pe o perioadă determinată. La finalul anului, ordinul expiră, urmând să fie prelungit. Postul a devenit vacant după demisia Mihaelei Mihai

De săptămâna trecută, Finanțele ieșene au un nou șef. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un ordin de numire pentru Daniela Cojocariu, care a devenit, astfel, șef Administrație Adjunct – Inspecție Fiscală. Ordinul este valabil până la data de 31.12.2020. Apoi, ANAF poate prelungi mandatul sau poate valida altă nominalizare venită din partea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași.

În trecut, Daniela Cojocariu a ocupat funcția de șef serviciu în cadrul AJFP tot la compartimentul de inspecție fiscală. Declarația de avere depusă în luna mai 2020 indică un apartament de 84 mp achiziționat în 2006. Nu are terenuri, conturi în bancă, bijuterii sau tablouri. La datorii apare cu o sumă importantă, de aproximativ 100.000 euro, reprezentând un credit contractat la Banca Transilvania. Daniela Cojocariu a obținut anul trecut de la Finanțe un venit de 67.208 lei, din calitatea de șef Serviciu, expert superior. Soțul finanțistei, George Constantin Cojocariu, a înregistrat anul trecut un venit mult mai mare, de aproape 142.000 lei. Asta, din calitatea de artist liric la Filarmonica „Moldova” Iași și solist-bariton la Opera Națională Română Iași.

Mihaela Mihai, fosta șefă, a renunțat la funcție din motive personale

Până luna trecută, postul de șef Administrație Adjunct – Inspecție Fiscală era ocupat de Mihaela Mihai. Angajata Finanțelor și-a depus demisia, invocând motive personale. Conform declarației de avere aferentă anului 2019, Mihaela Mihai are în proprietate un apartament de 78,91 metri pătrați și un spațiu comercial de 40,85 metri pătrați, proprietăți achiziționate în 2016. În familia inspectorului fiscal mai apar două autoturisme Skoda Octavia, fabricate în 2004 și 2008, și un Wolkswagen Golf, fabricat în 1996.

În conturi apar 26.773 euro și aproape 30.000 lei. În aceeași declarație de avere mai apare și un împrumut acordat în nume personal unei anumite Liliana Badrea, în valoare de 121.000 lei. La capitolul datorii, finanțista bifează un credit la bănci de 17.097 lei și suma de 26.797 euro ce trebuie returnată Angelicăi Mihai. Din funcția de conducere, a înregistrat anul trecut un venit de 96.041 lei. Angel Octavian Mihai, soțul finanțistei, a câștigat un venit din salarii de 43.933 lei, ca angajat la Primăria comunei Popești.

Finanțele ieșene au pus la bătaie un contract de 1,2 milioane de euro pentru serviciile de pază

În altă ordinea de idei, DGRFP Iași achiziționează servicii de pază la sediile subodonate din regiune. Săptămâna viitoare, pe data de 22.10.2020, este programată licitația cu o valoare estimată de 5.935.408 lei, fără TVA, aproximativ 1.200.000 euro.

„Serviciul de pază se adresează în special obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spațiului exterior și interior al amplasamentului. Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție. Acestea trebuie să fie constituite și să funcționeze potrivit legislației în vigoare, având ca obiect de activitate paza obiectivelor, a bunurilor sau a valorilor, în condiții de maximă siguranță a acestora. Achizitorul împreună cu ofertantul câștigător vor forma o comisie mixtă alcătuită din membrii numiți atât de achizitor, cât și de prestator, care va inventaria toate bunurile din obiectivele păzite în vederea evitării sustragerilor și a furturilor de bunuri”, se arată în caietul de sarcini.

Serviciile de pază vor fi asigurate la administrațiile din Iași, Bacău, Vaslui, Suceava, Neamț și Botoșani. Contractul prevede un acord-cadru ce se va desfășura în perioada 01.11.2020 – 31.10.2022. Contractul trecut a fost câștigat de către SGP Force Security SRL, cu sediul social în București.

Adauga un comentariu