Eveniment-Social

Analiza dură a mesajului preşedintelui Klaus Iohannis: Din păcate, în acest an, 15 mai a picat pe 22 aprilie

Publicat: 02 mai 2020

Ovidiu Alexinschi realizează o analiză dură a mesajului preşedintelui de pe data de 22 aprilie. Ovidiu Alexinschi explică faptul că romanii s-au relaxat prea repede, deşi trebuiau să aştepte data de 15 mai:

” În acest an , 15 Mai a picat pe 22 Aprilie
Din nefericire, anunţul (corect) din 22 Aprilie al preşedintelui privind posibilă „relaxare” a măsurilor a avut un efect psihologic ascuns . În loc să dea un orizont de speranţă şi să lumineze perspectivele ieşirii din izolare, ştirea că se va „da drumul” a fost un semnal că se poate fura startul şi că, de fapt , situaţia nu e nici pe departe atât de gravă .Nici numărul mare, de ordinul sutelor încă, al cazurilor noi şi nici şirul lung al deceselor nu au mai putut acoperi bucuria prematură a „liberării”.
Iar corul pseudo-specialistilor, unii cu titluri ştiinţifice ,care persiflează „statul aiurea în casa”, glorifica modelul suedez, instilează teoria conspiraţiei pentru îngrădirea drepturilor sau pun economia înaintea vieţii şi sănătăţii oamenilor au reprezentat „perfect storm” , o furtună perfectă care poate matura toate eforturile uriaşe din ultimele 6 săptămâni ale autorităţilor şi a imensei majorităţi a românilor cu filon bun de înţelegere. Aşa că , să nu ne mire în următoarele zile o posibilă revenire în forţă a virusului, un al doilea val de infectări , noi focare şi invariabil, sufocarea sistemului sanitar .
Iar 1 Mai poate fi cireaşa de pe tortul unui dezastru anunţat. Nici tururile de forţă ale ministrului sănătăţii şi nici militari în conducerea tuturor spitalelor nu vor putea ţine locul unui simplu gest.Acela de a sta acasă .Pentru a putea să ieşim în siguranţă cât mai curând.
Fără lozinci , fără campanii publicitare, fără ameninţări şi fără constrângeri exterioare.Prin decizie personală, conştientă şi izvorâtă din înţelegerea situaţiei.
Există viaţă şi după Covid-19.
Dar mai avem puţin răgaz , să ne-o modelăm frumos, în interiorul minţii noastre.” se arată în postarea lui Ovidiu Alexinschi.

Vă aducem aminte faptul că Klaus Iohannis a anunţat, pe data de 22 aprile, faptul că România va relaxa măsurile de autoizolare şi distanţare socială începând cu data de 15 mai.

Comentarii
  • Mai jigodie cu cât ești plătit sa scrii prostii?Ai văzut ca și OMS spune ca Suedia este exemplu de urmat.Fara vaccinare obligatorie acesta trebuie sa fie mesajul tău mai panarama.Oamenii au existat mii de ani fără vaccinare și nu au dispărut ca specie .Adaptarea este caracteristica. Cine vrea sa distrugă un proces natural și de ce.E normal ca cineva sa îmi facă”binele” cu forța?

  • Problema este ca minciuna este colosala ,cenzura la fel, in Romania nu mai moare nimeni de nici o boala decat de covit .Manipulare prin tv si presa .Toti ziaristii si medicii au botnita le este frica sa vorbeasca sa spuna adevarul .As vrea sa stiu cite persoane au murit de alte boli si citi de covit .

Adauga un comentariu