National

Andrei Baciu anunță câte centre speciale cu vaccinuri doză unică de la Johnson&Johnson vor fi deschise în România

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Andrei Baciu anunță câte centre speciale cu vaccinuri doză unică de la JohnsonJohnson vor fi deschise în România
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu

Joi, 20 mai, vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, anunță că vor fi deschise, în România, 24 de centre speciale de vaccinare cu serul produs de Johnson&Johnson. Aceste centre vor fi operaționalizate în 20 de județe.

Andrei Baciu a precizat că vaccinarea cu serul produs de compania Johnson&Johnson se poate face fără programare. Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva coronavirusului cu acest vaccin, trebuie să se prezinte la centru însoțite de cartea de identitate. Vicepreședintele CNCAV a anunțat, că pe lângă cele 24 de centre, vor fi deschise alte 20 și în spitale.

Andrei Baciu, despre vaccinarea cu Johnson&Johnson: „În perioada următoare vor fi deschise şi alte centre pentru acest vaccin, în plus faţă de cabinetele medicilor de familie”

Vicepreședintele CNCAV a anunțat că, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, sunt căutate cele mai bune soluţii, astfel încât vaccinul anti-COVID-19 să ajungă în toate localităţile din ţară.

”Primele 24 de centre în care se foloseşte vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson (Janssen) vor fi disponibile în 20 de judeţe. Acesta este doar începutul! În perioada următoare vor fi deschise şi alte centre pentru acest vaccin, în plus faţă de cabinetele medicilor de familie. Împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale căutăm cele mai bune soluţii, astfel încât vaccinul anti-covid să ajungă în toate localităţile din ţară. Nu uita! Acest ser (Johnson&Johnson) poate fi găsit şi în cabinetul medicului tău de familie. Prima dată vorbeşte cu el”, a scris, joi, pe Facebook, Andrei Baciu, conform News.ro.

Centrele Johnson&Johnson sunt în Bacău, Bihor, Bucureşti – Sector 4, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov – Chitila, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

”Alte 20 de centre pentru vaccinul Johnson&Johnson vor fi deschise în mai multe spitale din toată ţara. Pacienţii internaţi pot opta pentru imunizarea cu acest ser, fără programare sau alte documente”, a mai scris Baciu.

Acesta subliniază că nu este necesară programarea la niciunul dintre aceste centre.

Andrei Baciu: „Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești”

În urmă cu două zile, pe 18 mai, secretarul de stat a precizat că românii pot alege acum vaccinul pe care și-l doresc. El a explicat că există două moduri de a verifica ce seruri sunt disponibile în fiecare centru de vaccinare. Iată explicațiile lui Andrei Baciu.

”Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești. Mare parte din maratoanele de vaccinare sau evenimentele drive-thru au fost organizate cu vaccinuri produse de Biontech Pfizer pentru că aceasta a fost solicitarea. Însă pentru cei care își doresc un alt tip de vaccin se poate identifica un centru cu un alt tip de vaccin prin două modalități importante: primul ar fi acela al platformei.

Dacă intrăm pe platforma de programare ”vaccinare-covid.gov.ro” acolo fiecare centru de vaccinare când mergi cu săgeata pe centrul de vaccinare îți afișează tipul de vaccin disponibil în respectivul centru.

Pentru cei care nu se pricep să acceseze platforma electronică, o pot face prin call-center și acolo pot afla toate informațiile despre centre de vaccinare din apropiere din oricare localitate și inclusiv tipul de vaccin care este folosit în fiecare centru în parte”, a declarat Andrei Baciu.

Adauga un comentariu