Titlurile zilei

Angajat umilit la fabrica BorgWarner din Iași! Paznicii l-au dat afară în șuturi când a vrut să vorbească cu șefii. „Am făcut al doilea atac cerebral” – FOTO

Publicat: 21 iun. 2021
Fabrica BorgWarner și angajatul Ion Lungu
Ion Lungu a fost dat afară din fabrica BorgWarner în momentul în care s-a dus să depună concediul medical

Ion Lungu continuă seria acuzațiilor aduse reprezentanților BorgWarner din Iași, fosta fabrică Delphi. Bărbatul în vârstă de 56 de ani susține că este hărțuit constant de șefii fabricii. A arătat că a fost dat afară cu cinci paznici în momentul în care a depus adeverința care atesta numărul de zile petrecute în concediul medical

Un angajat de la fabrica BorgWarner din comuna Miroslava, județul Iași, fost Delphi, acuză conducerea companiei că duce o campanie de persecutare a personalului. Ion Lungu, în vârstă de 56 de ani, a precizat și în edițiile trecute ale cotidianului „BZI” că a fost urmărit de șefii din companie după ce ar fi arătat mai multe disfuncționalități în ceea ce privește procesul de producție.

La un moment dat, i s-a făcut referat pentru că ar fi țipat la personalul din cabinetul medical al fabricii. Ulterior, a fost convocat în cadrul unei comisii de disciplină pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile. Dar Ion Lungu s-a internat în spital din cauza problemelor de sănătate. Concediul medical a expirat pe data de 18 iunie 2021. Ca să justifice perioada de internare, bărbatul s-a deplasat la fabrică pentru a depune adeverința care atestă zilele de concediu medical. În acel moment, s-a intervenit cu agenții de pază.

Ion Lungu a fost fugărit în momentul în care a fost identificat în fabrică

Incidentul s-a petrecut în ziua de luni, 14 iunie 2021. Ion Lungu susține că a fost hărțuit chiar de unul dintre membrii comisiei de disciplină.

„Totul s-a întâmplat luni (14 iunie 2021) în intervalul 08:00 – 09:10. Am avut aprobarea de la șefa mea directă, care mi-a confirmat că a adus la cunoștință managerului că o să vin în acea dimineață. Din cauza problemelor medicale, eu port și scutece. Am anunțat că vin și cu un însoțitor. Nu am putut să intru cu însoțitor. Am stat de vorbă cu șeful de securitate că vreau să vorbesc cu directorul. Când am coborât la cabinet să duc medicalul, am mers la baie să mă spăl, aveam o problemă.

Când am ieșit, Liviu Burlacu cu cei cinci de la pază m-au întrebat de ce sunt prezent în fabrică. I-am spus că are o problemă personală cu mine. Liviu Burlacu face parte din comisia de disciplină. I-am spus că am înștiințat despre venirea mea în fabrică. Mi-au spus că eu nu pot să ridic niciun act. M-au dat efectiv afară din fabrică. Medicalul a expirat pe data de 18 iunie. Au anulat data pentru comisia de disciplină. Cu siguranță vor reprograma. Au vrut să facă o diversiune ca să mă provoace. Din cauza stresului am făcut și al doilea atac cerebral”, a declarat Ion Lungu.

Reprezentanții Borg Warner refuză orice dialog cu reporterii „BZI”. Mai multe solicitări scrise au fost transmise pentru obținerea unui punct de vedere, dar reprezentanții companiei nu au dat curs cererii.

Angajatul BorgWarner susține că s-a îmbolnăvit la locul de muncă

Ion Lungu a mai spus că, în timpul serviciului, din cauza stresului, a suferit un accident cerebral vascular. Tot din cauza mediului de lucru s-a fi ales cu altă afecțiune, lichen plan, o boală autoimună, ce se manifestă printr-o iritație profundă a pielii, generată de dereglarea sistemului imunitar. În edițiile trecute ale cotidianului „BZI”, Ion Lungu a mai arătat că în fabrică se face trafic cu medicamente și cu produse alimentare. Fabrica din Iași, cu sediul în localitatea Brătuleni – comuna Miroslava, județul Iași, deschisă în 2007, este specializată în producția de pompe de înaltă presiune, are peste 3.000 de salariați și un centru IT global în București cu peste 70 de angajați.

Delphi Technologies administra centre de tehnologie, unități de producție și servicii de asistență pentru clienți în 24 de țări și are peste 21.000 de angajați în lumea întreagă, mare parte din afacere fiind realizată pentru General Motors. Apoi, compania a fost preluată de BorgWarner. După tranzacție, compania se axează pe nevoile din piața vehiculelor hibride și electrice. În urmă cu mai mulți ani, compania Delphi a fost implicată în mai multe scandaluri din cauza concedierilor considerate abuzive.

Comentarii
  • Peste tot unde conduc ai nostri sunt cazuri de genul asta .Prosti nostri sunt cei mai buni sclavi pt. ca cineva sa te umileasca .Doamne feri de romanul ce conduce ,prost mai mare nu gasesti.

  • Este o practica curenta in multe companii mari private si de stat.S-au obisnuit sa nu respecte nimic din drepturile salariatilor pentru ca au vazut ca tine la noi in Romanica.Oare ce pazeste ITM-ul si alte organe ale statului de nu intervin?Legislatia muncii trebuie oarecum modificata dar mai grav este ca managementul romanesc al companiilor straine este cel mai periculos lucru pt. aceste companii pt. ca le strica „fatada” si deasemenea pt. angajatii romani deoarece recurg la niste mijloace marsave de a te indeparta pe care managerii straini nu le-ar folosi.Asta doar ca sa dea bine in fata sefilor straini.Dar uita ca dupa ce fac treburile murdare vor pleca si ei pt. a nu strica renumele firmei.Stiu ce spun pt. ca am fost in cauza.

  • salariile sunt foarte mici domnule HR. In Romania avem preturi ca in afara, cu 3000 de lei abia ai de mancare, abia de la 5900 mai vorbim de ceva dar slabut.

  • asa este și la apamortal. bătaie de joc la adresa muncitorilor și a șefilor de formație. dacă nu ai spate te dau afara pe minciuni inventate. soția lui agrici este mare șefa de comisie de disciplina. Care agrici/agarici primește mana libera de la dorus mihail-omul de casa a deținutului ghe Nichita.

Adauga un comentariu