Local

Angajații de la Salubris, sufocați de zeci de mii de facturi! Conducerea companiei ieșene a apelat la afaceriști din Iași și din țară

Publicat: 06 dec. 2022
Angajații de la Salubris sufocați de zeci de mii de facturi Conducerea companiei ieșene a apelat la afaceriști din Iași și din țară
Arhiva companiei de salubritate va depozitată în containere modulare

Trei firme din Iași și din țară vor să furnizeze mai multe containere pentru arhiva curentă a companiei de salubritate. Angajații de la Salubris nu mai fac față numărului mare de documente. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Salubris SA, firma de salubritate a primăriei, organizează noi achiziții în cadrul programului anual. Recent a fost demarată procedura pentru furnizarea mai multor containere modulare. Valoarea estimată a contractul este de 146.760 de lei, fără TVA, aproape 23.000 de euro. Containerele vor fi folosite pentru arhiva instituției.

„Salubris SA, având ca obiect de activitate servicii de salubrizare în municipiul Iași, achiziționează aceste produse pentru buna desfășurare a activităților de arhivare și de mentenanță a stației de tratare. Misiunea Salubris SA este de asigurare a unor servicii moderne și performante de salubrizare în municipiul Iași, care să contribuie la eforturile de dezvoltare economico-socială durabilă și de protejare a mediului”, se arată în caietul de sarcini.

În 2021, o firmă din Iași a câștigat o licitație privind furnizarea mai multor loturi de echipamente pentru angajații Salubris.

Angajații de la Salubris, sufocați de zeci de mii de facturi, scăpați de licitație

În total vor fi achiziționate șase containere pentru arhivă, ce vor fi montate în subsolul sediului Salubris, de pe șoseaua Națională din municipiul Iași. La achiziție au fost depuse trei oferte din partea societăților Food Family Service SRL (Cluj),  Proinvest Group SRL (Iași) și Nedeias Com SRL (Bistrița Năsăud). Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de comisia de evaluare.

„Nu mai este loc în arhivă pentru facturi, chiar dacă o parte au fost arhivate electronic. Sunt foarte multe acte care trebuie păstrate în format fizic, mai mulți ani, conform legii. Zilnic sunt eliberate chiar și 10.000 de facturi”, au transmis reprezentanții Salubris.

Contractul prevede și furnizarea unui container de depozitare pentru groapa ecologică din Țuțora. Salubris SA a alocat fonduri și pentru achiziția de autogunoiere performante.

Firma de salubritate cheltuie 400.000 de euro pe autobasculante și autocisterne

Totodată, compania de salubritate a municipalității a finalizat noi achiziții în cadrul programului anual. Recent, Salubris SA a semnat contractul pentru furnizarea unui lot de autobasculante și autocisterne. Licitația a fost câștigată de societatea Grădinariu Import Export SRL, din București, cu o ofertă de 2.000.000 de lei, fără TVA, aproximativ 400.000 de euro. Firma este deținută de Andrei Călin Grădinariu.

În 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 123,3 milioane de lei, un profit de 7,2 milioane de lei, datorii de 53,6 milioane de lei, cu un număr de 55 de angajați. Firma câștigătoare va livra două autobasculante și două autocisterne. Autobasculantele trebuie să aibă o benă basculabilă trilateral 19 tone, iar autocisternele trebuie să fie dotate cu bazin de apă, cu o capacitate de minimum 8 mc.
Adauga un comentariu