Actualitate

Angajații vor putea face teste COVID-19 gratuit. Nelu Tătaru: „S-a acceptat un termen de 30 de zile”

Publicat: 16 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angajații vor putea face teste COVID-19 gratuit. Nelu Tătaru S-a acceptat un termen de 30 de zile
Vicepreședintele PNL declară că un lockdown nu va fi posibil în România, dar românii trebuie să respecte măsurile de protecție

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Nelu Tătaru a afirmat astăzi, 16 noiembrie 2021, faptul că, angajații se vor putea testa COVID-19, timp de 30 de zile gratuit. Această măsură tocmai aprobată va fi valabilă atât pentru cei care lucrează la stat cât și la privat.

În ceea ce privește posibilitatea unui lockdown în România, Nelu Tătaru spune că nu este nevoie, subliniind că este suficient ca românii să se protejeze și să se vaccineze.

Angajații de la stat și de la privat se vor testa gratuit. Anunț făcut de Nelu Tătaru

Astăzi, 16 noiembrie 2021, în cadrul unor declarații oficiale date de către Nelu Tătaru, aceasta a spus că a fost aprobată legea privind ca atât angajații de la stat cât și cei de la privat să fie testați gratuit timp de o lună de zile.

”S-a acceptat un termen de 30 de zile în care să avem testări gratuite. Ce trebuie să vă menționez este că aceste amendamente pot fi retrase”, a declarat vicepreședintele PNL.

Despre probabilitatea ca un nou lockdown să fie impus în România, Nelu Tătaru declară faptul că această măsură nu este necesară, fiind suficient ca oamenii să păstreze măsurile de protecție și să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

”Nu! Ar trebui ca România să încerce să respecte niște reguli de precauție, să se vaccineze și, în general, să ne respectăm între noi”, mai adăugat acesta.

Un alt subiect abordat de acesta a fost cea referitoare la includerea în certificatul verde, test de anticorpi. La toate acestea, el a declarat faptul că „au fost mai multe păreri, dar în acest moment nu se agreează acest test de anticorpi, neexistând o dovadă științifică”, a încheiat Nelu Tătaru.

Legea privind testarea gratuită a angajaților intră în vigoare din decembrie

În ceea ce privește momentul în care angajații se vor testa gratuit, aceasta ar putea intra în vigoare din luna decembrie. Probleme în adoptarea acesteia sunt bazate pe faptul că impunerea certificatului verde nu a fost încă aprobată, din cauza liberalilor care consideră că prevederile legii sunt discriminatorii, întrucât testarea gratuită se aplică doar celor nevaccinați.

Până când liberalii nu votează amendamentele PSD, legea rămâne blocată. Cu toate astea, tot  Nelu Tătaru declară că săptămâna viitoare am putea avea un vot final. Având în vedere acestea, PSD a declarat că problema nu va fi pusă pe ordinea de zi până când aceasta nu va primi votul liberalilor.

Nelu Tătaru vorbește despre posibilitatea unui val cinci al pandemiei în România

Ieri, 15 noiembrie 2021, vicepreședintele PNL, Nelu Tătaru, a vorbit despre faptul că există posibilitatea ca în lunile ianuarie-februarie 2022, România să se confrunte cu un val cinci „destul de agresiv”, în contextul în care rata vaccinării anti-COVID-19 este mică.

Adauga un comentariu