Coronavirus

Angela Merkel vrea închiderea barurilor şi a restaurantelor în toată Germania

Publicat: 28 oct. 2020
Angela Merkel cu mască
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vrea închiderea barurilor şi a restaurantelor în toată țara. Propunerea făcută de Angela Merkel vine după ce a crescut semnificativ numărul de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi.

Cancelarul urmează să aibă miercuri, 28 octombrie, o reuniune cu şefii executivelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie privind închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor începând din 4 noiembrie, măsură menită să încetinească răspândirea COVID-19, transmite Reuters.

Germania închide barurile și restaurantele

Potrivit proiectului de hotărâre guvernamentală, restaurantele vor putea opera numai în regim de livrări pentru acasă. În schimb, proiectul de hotărâre guvernamentală nu face referire la şcoli şi grădiniţe, care vor rămâne deschise.

Angela Merkel a dorit ca şefii executivelor celor 16 landuri să fie de acord cu închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte. În schimb, magazinele ar urma să rămână deschise cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.

Acelaşi document arată că guvernul federal doreşte să furnizeze ajutor financiar firmelor afectate de restricţiile antiepidemiologice.

Aproape 15.000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore

Germania, lăudată pentru menţinerea ratei de infectare cu COVID-19 mult sub cea din alte state dezvoltate în faza iniţială a pandemiei, se confruntă în prezent cu o creştere substanţială a numărului total de cazuri, care miercuri a ajuns la 449.275, dintre care aproape 15.000 în precedentele 24 de ore.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat marţi, 28 octombrie, că sistemul de sănătate din Germania ar putea ajunge într-un punct critic dacă actualul ritm al infectării continuă, iar ministrul economiei Peter Altmaier a anunţat că este probabil ca la finalul săptămânii să se atingă pragul de 20.000 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore. Angela Merkel le-a spus colegilor de partid că „situația este amenințătoare și fiecare zi contează”. Aceasta a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, pe fondul creşterii zilnice a numărului de noi cazuri de coronavirus în Germania – 8.685 în ultimele 24 de ore.

Să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni

Cancelarul german este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanţei creşterea numărului de îmbolnăviri.

Bild a relatat că, deşi Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea „lockdown„, ea şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat „cu metode simple”.

Noi restricții în Germania

Odată cu creșterea numărului de îmbolnăviri, în Germania au fost impuse noi restricții. Una dintre măsuri presupune ca numărul participanţilor la evenimente private să fie limitat în regiunile care înregistrează peste 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. Totodată, în aceste regiuni, portul măştii va fi obligatoriu peste tot unde oamenii sunt apropiaţi unii de ceilalţi mai mult timp.

De asemenea, s-a decis ca adunările să fie limitate la 25 de persoane în instituţiile publice şi la 15 în sălile private. Dacă pragul de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşit, vor fi impuse reguli şi mai severe. Astfel, limitarea reuniunilor private se va face la maxim 10 persoane din două familii, iar restaurantele vor fi închise la ora 23.00.

 

Adauga un comentariu