National

ANM a emis avertizări meteo de tip Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente

Publicat: 25 sept. 2020
persoane cu umbrelă merg prin plaoie
ANM a emis astăzi atenţionări Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ce vizează zone din 25 de judeţe, până vineri dimineaţa

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo de tip Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente. Interval de valabilitate: 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00. Sunt vizate fenomene precum cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

Cod Galben de intensificări ale vântului

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Cod portocaliu de ploi abundente

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00 Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Cum arată vremea în ultima parte de campanie ?

Vineri, 25 septembrie 2020, ieșenii vor avea parte din nou de temperaturi ridicate. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 de grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi extrem de scăzute. Spre seară vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne, în continuare, destul de scăzute. Umiditatea aerului se va menține ridicată în continuare.

Vreme ploioasă în ziua votului la alegerile locale 2020. Temperatura aerului nu va depăși 24 grade Celsius

În preziua votului pentru alegerile locale 2020, vremea va fi destul de frumoasă, cu valori de circa 30 de grade Celsius.
Sâmbătă, 26 septembrie 2020, ieșenii vor avea parte, de asemenea, de o vreme frumoasă. Administrația Națională de Meteorologie a arătat că la Iași se vor înregistra temperaturi cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 30 de grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, vântul poate sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai ridicate. Pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce umiditatea aerului va fi ceva mai ridicată.

În schimb, prognoza meteo la Iași arată, în ziua scrutinului electoral, o vreme închisă, cu șanse mari de precipitații. Duminică, 27 septembrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 10 grade Celsius și o maximă de 24 grade Celsius. Pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla moderat. Spre seară, vântul poate sufla în rafale, în timp ce umiditatea aerului va fi destul de ridicată.

Adauga un comentariu