National

ANM a modificat prognoza. Se strică vremea în România

Publicat: 10 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Meteorologii ne avertizează că vremea intră într-un proces de răcire, iar până mâine, la ora 01.00, efectele unui val de aer rece care va survola estul Europei se vor resimți și în țara noastră.

Este vorba despre intensificări ale vîntului, care pot avea ca rezultat, în unele zone ale țării, și ”transport de vânt”, iar șansele de precipitații vor fi, totuși, reduse. Ploi slabe pot apărea în zona Moldovei, mai transmit specialiștii.

Interval de valabilitate: 10/04/2020, ora 10:00 – 11/04/2020, ora 01:00

În intervalul menționat mai sus, un front rece va influența vremea în Estul Europei, efectele acetuia resimțindu-se și la noi în țară. Gradientul baric creat de condițiile locale va determina intensificări ale vântului pe teritoriul României.

În zonele marcate cu Galben, vântul va atinge viteze de 45-55 km/h, cu intensificări temporare, care la rafale, pot depăși în Moldova și zonele montane 60 km/h. În restul zonelor, vântul va sufla moderat, cu viteze, în general, de 30-40km/h, mai pronunțat în Podișul Transilvaniei, dar și în Dealurile și Câmpia de Vest. Uscăciunea din zonele arate, în combinație cu rafalele de vânt, poate crea temporar transport de praf.

Adauga un comentariu