Sanatate

Antibiotic natural pentru plămâni: Cum să-ți cureți plămânii în doar trei zile!

Publicat: 11 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Infecțiile respiratorii reprezintă cele mai frecvente afecțiuni ale plămânilor acum, în sezonul rece. Tocmai de aceea, multă lume caută soluții pentru tratarea infecțiilor tractului respirator, iar pe lângă tratamentele medicamentoase există și așa-zisele antibiotice naturale pentru plămâni.

De obicei, infecțiile tractului respirator afectează sinusurile, gâtul, căile respiratorii și plămânii și sunt cauzate de virusuri, dar pot fi determinate și de bacterii.

Infecții care afectează sistemul respirator pot fi ale tractului respirator superior, adică afectează nasul, sinusurile și gâtul și ale tractului respirator inferior, care afectează căile respiratorii și plămânii.

Copiii sunt cei mai predispuși la aceste infecții respiratoria deoarece sistemul lor imunitar insuficient dezvoltat.

Principalele infecții respiratorii sunt răceala sau guturai cauzat de adenovirus, amigdalita, sinuzita, laringita, gripa, bronșita, cazuată tot de adenovirus și pneumonia, cauzată de pneumococ.

persoana care isi sufla nasul

Care sunt simptomele infecțiilor respiratorii

Simptomele infecțiilor resporatorii diferă de la o afecțiune la alta, dar sunt câteva commune, precum tuse, secreţii nazale, senzația de nas înfundat, strănut, dureri la înghiţire, roşu în gât sau lipsa poftei de mâncare.

Alte simptome ale infecțiilor respiratorii pot fi capacitate redusă de miros, dificultăți de respirație, durere sinusală, mâncărime și lăcrimare a ochilor, greață, vărsături sau diaree.

Simptomele infecției căilor respiratorii durează, de obicei, între 3-14 zile. În cazul în care simptomele durează mai mult de 14 zile, poate fi luat în considerare un diagnostic alternativ.

În cazurile mai grave pot să apară febra ridicată însoţită de dureri de cap și durerile musculare.

persoana care isi sufla nasul

Antibiotic natural pentru plămâni: Soluții din farmacia naturii

Pentru scăpa de sâcâitoarele infecții respiratoria poți apela la tratamente medicamentoase, însă există și mai multe soluții naturiste care pot avea chiar efecete mai bune și mai rapide.

Unul dintre cele mai bune bune tratamente naturiste pentru infecțiile respiratoria este cimbrul. Acesta este de mare ajutor în lupta împotriva congestiei pulmonare producând uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice și antifungice naturale.

Oregano este un alt remediu natural de ajutor în lupta cu infecțiile respiratoria. Oregano este considerat de mulți un adevărat un antibiotic natural. Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea natural. În plus, acestea au proprietăți antihistaminice care reduc inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator.

persoana care isi sufla nasul

Rădăcină de lemn dulce este utilizată în medicina tradițională chineză și este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecțiilor tractului respirator deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient.

Și frunzele de podbal pot fi folosite împotriva infecțților respiratoria deoarece au proprietati emoliente și expectorante, coleretic-colagoge, antispastice, tonice și antiinflamatoare. Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate în tratarea bolilor aparatului respirator, precum bronșita, laringita, astmul bronșic sau emfizemul pulmonar.

Eucaliptul este un ingredient comun în pastilele și siropurile de tuse, iar eficacitatea lui se datorează compusului numit cineola. Datorită cineolei, eucaliptul este un expectorant, poate ușura tusea, luptă împotriva congestiei și alină pasajele iritate ale sinusurilor.

Rădăcina de Osha a fost utilizată de băștinașii americani pentru ajutorarea sistemului respirator. Aceasta ajută la sporirea circulației în plămâni, ceea ce ușurează respirația profundă.

persoana care isi sufla nasul

Adauga un comentariu