Actualitate

Antibiotice Iași va produce un medicament esențial pentru Europa, în contextul luptei împotriva COVID-19

Publicat: 17 oct. 2020

Antibiotice Iași, care a câștigat licitația Comisiei Europene, va produce amoxicilină cu acid clavulanic pentru Europa, un medicament esențial în tratarea infecțiilor asociate COVID-19. Medicamentul, recunoscut de OMS în această luptă, tratează și pacienții care se află în stare critică.

Ioan Nani, managerul Antibiotice Iași, într-o intervenție la Digi24, a afirmat că acest proces ”a presupus să câștigăm cumulativ în patru aspecte: calitate, preț, termen de valabilitate a produsului și termen de livrare.” El a completat că primele livrări vor începe ”încă din toamna acestui an, pentru că fiecare țară membră trebuie să-și tragă cantitatea cu care s-a înscris”. La licitație au participat și alte companii din Europa, dar și din afara ei. Despre pacienții țintă, Ioan Anani a afirmat că ”se adresează tuturor pacienților care se află într-o stare critică în spital, cu diferite infecții provocate de germeni patogeni, cât și de bacterii și alte infecții asociate, în același timp, fiind destinat pentru tratamentele din spitalele COVID”.

În luna iunie, Antibiotice Iași a mai câștigat două licitații, pentru SUA și pentru Marea Britanie

La începutul lunii iulie Antibiotice a făcut primele livrări pentru două medicamente antiinfecțioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Aceaste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autoritățile din aceste țări, în urma câștigării licitațiilor organizate de sistemele de sănătate britanice și americane. Vor urma și alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitațiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.

“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reușit în această perioadă dificilă pentru noi toți, cu multe restricții, să punem la dispoziție tratamente asociative Covid-19 atât pe piața internă cât și pe piețele internaționale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România pe care îi tratăm de 65 de ani”, a declarat Delia Racoveanu, director Marketing și Vânzări Piața Internațională.

Accesarea pieței Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat piețelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piață a acestui nou produs de generație superioară, pentru care există puțini producători la nivel mondial, Antibiotice și-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecțioase utilizate în spitalele americane.

Comentarii
  • Antibiotice nu face decat sa bage pulberea in flacoane, nu produce de fapt amestecul de antibiotic (amoxicilina) cu inhibitorul de beta-lactamaza (clavulanatul).

Adauga un comentariu