Sanatate

Antibiotice pentru răceală fără rețetă. Cele mai eficiente tratamente pentru gripă

Publicat: 19 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antibiotice pentru răceală fără rețetă. Cele mai eficiente tratamente pentru gripă
Antibioticele pentru răceală fără rețetă nu sunt indicate deoarece nu au nici un efect

Antibioticele pentru răceală fără rețetă nu sunt indicate să fie administrate fără recomandarea medicului. Acestea pot fi periculoase și pot face mai mult rău organismului. Mai mult de atât, medicamentele sunt indicate doar în cazul unor infecții bacteriene. 

Dacă vă confruntați cu o banală răceală sau cu gripă, puteți opta pentru pastile antivirale sau pentru tratamente naturiste. Cele mai vechi leacuri din bătrâni pot ameliora simptomele și vă pot ajuta să vă simțiți mult mai bine.

Antibiotice pentru răceală fără rețetă, când trebuie administrate?

Antibioticele sunt recomandate doar în cazuri rari, când vine vorba de răceală. Acestea se administrează doar când este vorba despre o infecție bacteriană. Chiar și în cazul unei gripe, se recomandă medicamentele antivirale. În cazul unei răceli, antibioticele nu vor fi de folos deoarece afecțiunea este produsă de către un virus. Organismul se va vindeca singur, de la sine, după ce elimină virusul pe care a cauzat-o. Totuși, există pastile ce pot ameliora simptomele răcelii pentru a trece mai ușor peste disconforturile create. Totodată, administrarea antibioticilor nu doar că este ineficientă, dar poate face mai rău corpului. Dacă sunt luate când nu este necesar, acestea pot contribui la crearea bacteriilor rezistente la antibiotic. 

De asemenea, pastilele pot crea dezechilibrări la nivelul microbiotei intestinale și poate avea efecte adverse precum: greață, dureri abdominale, vărsături sau diaree. Totuși, există posibilitatea ca răceala să se suprapună cu o bacterie și atunci pacientul necesită administrarea unui antibiotic. Infecțiile bacteriene cele mai frecvente ce se pot suprapune sunt bronșita, conjunctivita bacteriană, otita bacteriană pneumonia sau infecția bacteriană în gât. În cazul acestora veți observa simptome mai severe: febră mare, spută galbenă, dureri de ochi sau tuse productivă. Înainte de a lua orice fel de antibiotic va trebui să consulți medicul specialist deoarece poate fi destul de periculos să vă administrați singuri. Din fericire, tot mai multe farmacii refuză să elibereze astfel de pastile fără prescripție. 

Cele mai eficiente tratamente pentru răceală și gripă

Un tratament eficient pe care îl puteți face acasă pentru a vindeca „roșu în gât” sunt feliile de cartofi. Acesta este un leac băbesc eficient de multă vreme ce vă scapă de dureri. Totuși, secretul stă în cantitatea de spirt în care au fost scăldate legumele. Datorită faptului că lichidul scade febra, ameliorează durerile și usturimile, este potrivit pentru frecții când vă simțiți rău și aveți temperatură. Amidonul din cartof are efecte benefice asupra zonelor inflamate și este des folosit la tratarea infecțiilor gastrointestinale. Un alt leac pe care îl puteți utiliza acasă este baia de oțet. Secretul este să înmuiați șosetele în oțet sau să faceți frecții cu el. Acesta este cea mai utilizată metodă din bătrâni pentru scăderea temperaturii. 

Usturoiul are proprietăți antimicrobiene, motiv pentru care este recomandat să îl introduceți în dietă. Leguma reduce simptomele răcelii și previne îmbolnăvirea. De asemenea, vitamina C are multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta reduce flegma și ameliorează infecțiile tractului respirator superior. Suplimentul poate fi administrat în mod natural prin consumul citricelor: lămâi, portocale, grapefruit sau a legumelor verzi. 

Antibioticele pentru răceală fără rețetă nu sunt indicate deoarece nu au nici un efect. Pastilele pot produce mai mult rău și pot crea bacterii rezistente la antibioterapie. Dacă cei mici se confruntă noaptea cu tuse, trebuie să știți că pentru calmarea acesteia puteți apela la laptele cald sau la mierea de albine. 

Adauga un comentariu