Sanatate

Apă caldă cu lămâie. Efectul acesteia pentru organism

Publicat: 01 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apă caldă cu lămâie. Efectul acesteia pentru organism
Apa caldă cu lămâie poate pregăti cu blândețe toate organele gastro-intestinale pentru munca de peste zi

Există multe contraindicații despre beneficiile oferite de apa caldă cu lămâie. În timpurile noastre, în care abundă informația, este uneori dificil să știi ce este cu adevărat util și ce nu este. De exemplu, apa caldă cu lămâie a fost discutată și promovată în diverse publicații tipărite și pe internet.

Nu este ușor să te obișnuiești cu ideea de a bea doar apă caldă. Se întâmplă ca apa rece să fie mult mai pe placul majorității. Dar, dacă stai să te gândești, efectul apei calde pentru organism creează un efect de relaxare. Desigur, apa caldă nu trebuie înțeleasă ca apă clocotită, ci doar încălzită la o temperatură de aproximativ + 50-60 °C.

Beneficiile consumului de apă caldă cu lămâie pe stomacul gol. În timpul căror afecțiuni aceasta este recomandată de medici

Lămâile au fost mult timp unul dintre cele mai accesibile și, în același timp, cele mai utile fructe, uneori chiar eclipsând merele tradiționale. De fapt, în secolele anterioare, acest fruct tropical exotic era cultivat în toată lumea, folosindu-se din plin de proprietățile sale sănătoase.

Adăugarea de lămâie în apa caldă poate avea un efect curios asupra organismului uman, cu un anumit grad de beneficiu, mai ales dacă băutura rezultată este consumată dimineața, pe stomacul gol, cu suficientă regularitate.

Apa caldă cu lămâie poate pregăti cu blândețe toate organele gastro-intestinale pentru munca de peste zi, eliminând mucusul acumulat și resturile alimentare de pe pereții stomacului și intestinelor. Sucul de lămâie combinat cu apă caldă poate ameliora arsurile la stomac, poate calma eructațiile, poate inhiba gazele din intestine și poate favoriza curățarea.

Se crede, de asemenea, că substanțele conținute în lămâi stimulează producția de bilă, care ajută în procesul digestiv. Se crede, de asemenea, că are un efect pozitiv asupra ficatului, dar nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație. Cu excepția faptului că are capacitatea de a curăța ficatul în mod indirect, stimulând eliberarea toxinelor și eliminarea lor din organism.

Elemente utile conținute în fructul exotic. Recenziile oamenilor

Unele elemente conținute în lămâi, precum potasiu și magneziu contribuie la faptul că apa caldă cu lămâie are capacitatea de a curăța sistemul limfatic și de a favoriza relaxarea și elasticitatea arterelor sanguine. Iar atunci când este combinată cu temperatura caldă a băuturii, aceasta poate îmbunătăți procesele naturale de detoxifiere a organismului prin intermediul pielii, rinichilor și sistemului limfatic.

Lămâia are proprietăți imunomodulatoare active datorită conținutului său de vitamina C și de alte minerale și vitamine. În plus, acest fruct tropical are o puternică activitate bactericidă. Prin urmare, consumul regulat de apă cu lămâie va contribui la protejarea organismului dumneavoastră în timpul infecțiilor anuale și la stimularea propriilor sale puteri antivirale.

Mulți oameni care beau apă caldă cu lămâie dimineața de mult timp subliniază în recenziile lor că beneficiul acestei băuturi nu este doar că îi ajută să se revigoreze, ci și să își mențină vitalitatea pe tot parcursul zilei. Unii chiar și-au înlocuit cafeaua zilnică cu ea, ceea ce în sine poate fi foarte benefic pentru o persoană. Acest lucru se poate datora faptului că uleiurile esențiale conținute în lămâie au un puternic efect antistres. Numai mirosul de lămâie poate lupta împotriva anxietății.

Adauga un comentariu