Sanatate

Apa de usturoi: Remediul natural care te ajută să lupți cu multe boli

Publicat: 02 apr. 2021
recipient cu apă de usturoi
Apa de usturoi poate avea un efect asupra celulelor canceroase

Usturoiul un condiment savuros, dar şi un foarte bun remediu terapeutic pentru multiple afecţiuni. Usturoiul se poate consuma ca atare, murat sau macerat, puțin utilizată fiind administarea lui sub formă de apă de usturoi.

Usturoiul este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva infecțiilor, dar și pentru rolul său de a menține sub control tensiunea arterială.

Apa de usturoi conține compuși sulfurici care se răspândesc în tot corpul odată ce au pătruns în sistemul digestiv și își exercită efectele biologice pe care le au. Unul dintre cei mai cunoscuți compuși sulfurici este alicina, pe care usturoiul îl eliberează de îndată ce a fost tocat, zdrobit sau mestecat.

Apa de usturoi preparare

Pentru prepararea apei de usturoi ai nevoie de doi căţei de usturoi și 400 ml de apă. Se poate adăuga o lingură de suc de lămâie (15 ml) și o lingură miere (21 g).

Usturoiul se toacă mărunt sau se zdrobește și se adaugă în apă. Indicat este ca apa să fie purificată în cazul în care aceasta a fost luată de la chiuvetă. Se lasă la macersat pentru 24 de ore și se adaugă sucul de lămâie şi îndulciţi cu miere de albine.

A doua zi, dimineața, se trece amestecul printr-un tifon pentru a scăpa de usturoi și de alte impurități.

Apa de usturoi băută dimineața

Se recomandă ca apa cu ustuoi să fie băută dimineața. pe stomacul gol. Cercetătorii au demonstrat că usturoiul reduce riscul de răceală și gripă precum și severitatea simptomelor.

Consumată dimineața, apa de usturoi este una dintre cele mai bune surse naturale de germaniu si seleniu. Apa de usturoi băută dimineața combate și infecții mai agresive, precum cele cu streptococi, în caz de scarlatină sau difterie.

Apa de usturoi băută dimineața poate avea un efect asupra celulelor canceroase, pe care le distruge din faza incipientă, întărind bariera naturală de protecție a organismului. Substanțele active din apa de usturoi încurajează celulele sănătoase din corp să găsească intrușii și să-i distrugă.

Apa de usturoi – beneficii

Consumul de apă cu usturoi este benefic pentru rinichi. Infecțiile renale pot fi evitate cu ajutorul apei cu usturoi. Cercetătorii americani au demonstrate că usturoiul împierdică dezvoltarea patogenului Pseudomonas aeruginosa, o bacterie Gram-negativă, în formă de bastonaș (bacil), comună, care poate provoca boli la plante și animale, inclusiv oameni. Acest pathogen este un patogen rezistent la terapie multimedicamentoasă⁠. Este asociată cu boli grave, în special infecții nosocomiale, cum ar fi pneumonia și diverse sindroame de septicemie.

Sângele este mult mai fluid dacă bei apă cu usturoi. Dacă tensiune este mărită și nivelul colesterolului ridicat, atunci se recomandă această apă cu usturoi, care reduce nivelul lipidic, reglându-ți tensiunea arterială. Consumul zilnic de apă cu usturoi crește enzimele antioxidante din corp și reduce nivelul stresului oxidativ în cazul persoanelor cu tensiune arterială mare.

Apa cu usturoi  este un remediu naturist care previne ateroscleroza, conţine vitaminele A, B1, B2 și C, împiedică îmbătrânirea prematură, te ajută să slăbeşti, întăreşte sistemul imunitar și apa de usturoi dimineața.

Apa cu usturoi conține compuși precum alicină și alinază. Acestea ajută la stimularea sistemului imunitar. Cercetătorii mexicani au demonstrate că alicina și alinaza au un impact benefic asupra imunității, deoarece stimulează celulele macrofage și limfocitele. În plus, apa cu usturoi ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.

În plus, apa cu usturoi conține antioxidanți care ajută protejarea organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi asupra creierului. Astfel se reduce riscul apariției demenței sau a bolii Alzheimer.
Adauga un comentariu