Diete si regimuri

Beneficiile uimitoare ale usturoiului pentru sănătate

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beneficiile uimitoare ale usturoiului pentru sănătate
Uleiul de usturoi ajută la creșterea părului.

Poate că nu ați știut: usturoiul este un aliat alimentar pretios pentru a rămâne în formă. Virtuțile sale sunt nebănuite! Dacă te-ai întrebat despre beneficiile usturoiului asupra sănătății tale, iată răspunsul nutriționistului: datorită virtuților sale foarte interesante, usturoiul este foarte recomandat în diete.

Usturoiul: beneficii pentru sănătate puțin cunoscute

Usturoiul este recomandat în special în prevenirea patologiilor cardiovasculare: mai multe studii au arătat că consumul de 2 până la 5 g de usturoi crud pe zi face posibilă reducerea colesterolului total, precum și a trigliceridelor din sânge (molecule care se formează în intestinul subțire din grăsimi pe care le consumăm și care, în cantitate prea mare, cresc riscurile bolilor cardiovasculare).

Alte studii arată, de asemenea, că compușii de sulf conținuți în usturoi au proprietăți anticanceroase foarte interesante. Acestea ar fi eficiente în combaterea, printre altele, a cancerului de colon și a cancerului de stomac.

În cele din urmă, usturoiul ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor datorită proprietăților sale antimicrobiene.

Un aliment foarte scăzut in calorii

Din punct de vedere nutrițional, usturoiul este benefic, deoarece are un conținut scăzut de calorii (aproximativ 4 calorii într-un catel). Compușii săi activi fiind prezenți în număr foarte mare, este suficient să consumați puțin pentru a beneficia de toate beneficiile sale pentru sănătate. Ideal este să mănânci aproximativ 5 până la 6 g pe zi.

Bineînțeles, conținutul său caloric foarte scăzut îl plasează în categoria „alimente de slăbit”. Dar dincolo de compoziția sa, este, de asemenea, un aliment care ajută la păstrarea siluetei, deoarece îmbunătățește gustul felurilor de mâncare, ceea ce permite să adăugați mai puțin sos sau grăsimi.

Cum să gătești usturoiul corect? Pentru a beneficia de toate proprietățile sale (în special compuși de sulf și antioxidanți), cel mai bine este să îl consumați crud.

Contraindicații

În primul rând, pentru copiii mici sau persoanele cu tranzit dificil, este mai bine să se limiteze consumul de usturoi. Poate provoca balonări incomode și utilizarea excesivă poate duce la diaree.

Persoanele care iau terapie anticoagulantă ar trebui, de asemenea, să limiteze aportul, deoarece usturoiul tinde să subțieze sângele.

Medicamentele hipoglicemiante (care scad nivelul glicemiei) sunt mai eficiente atunci când o persoană consumă mult usturoi. Prin urmare, este de preferat ca persoanele cu diabet zaharat care iau medicamente hipoglicemiante să-și limiteze consumul, altfel vor scădea glicemia sub pragul limită.

Câteva leacuri de încercat!

Împotriva verucilor. Aplicați pe neg o pastă de usturoi crud mărunțit sau ușor zdrobit. Acoperiți cu un bandaj adeziv și mentineti peste noapte. A doua zi, clătiți bine și dezinfectați cu grijă negii. Aplicați doar un bandaj adeziv pentru ziua respectivă. O operație care trebuie repetată până când negul se desprinde complet.

Împotriva răcelilor. Stoarceți o lămâie într-un pahar mare de apă călduță. Adăugați 2 linguri de miere și 1 cățel de usturoi, presat. Repetați la fiecare 4 ore.

Detoxifiere hepatică. Se fierbe 1 l de apă și apoi se adaugă 1 rădăcină de ghimbir și 1 cățel de usturoi tocat. Lăsați preparatul să stea peste noapte și beți un pahar în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.

Chelie. Uleiul de usturoi ajută la creșterea părului: efectuați un tratament (care trebuie clătit mult timp și corect) marinând 12 căței de usturoi zdrobiți și tocați într-un amestec de 75 mL de ulei de măsline și 25 mL de ulei de semințe negre.

Adauga un comentariu