Titlurile zilei

Apare o nouă rută de acces către Aeroportul Internațional Iași! Iată traseul pe care îl pot folosi șoferii care vor să ajungă la aerogară – FOTO

Publicat: 19 mart. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Apare o nouă rută de acces către Aeroportul Internațional Iași Iată traseul pe care îl pot folosi șoferii care vor să ajungă la aerogară - FOTO
Un nou drum de acces va fi disponibil către Aeroportul Internațional Iași

O nouă rută de acces către Aeroportul Internațional Iași va fi disponibilă în curând. Serviciile de proiectare pentru actualizarea studiului de fezabilitate au fost contractate

SC Trust AVB SRL este firma care se va ocupa de serviciile de proiectare și elaborare a studiului de fezabilitate a infrastructurii rutiere pentru drumul spre Aeroportul Internațional Iași. Contractul valorează 226.000 de lei, fără TVA, acesta a fost atribuit ieri, 18 martie 2024, prin încredințare directă, de Primăria Iași.

Apare o nouă rută de acces către Aeroportul Internațional Iași. Serviciile de proiectare costă peste 200 de mii de lei

O nouă arteră care va servi accesului autoturismelor la Aeroportul Internațional Iași va fi realizată în perioada următoare. Recent, municipalitatea a bătut palma cu firma SC Trust AVB SRL, administrată de Vasile Abalașei, pentru prestarea serviciilor de proiectare, faza documentații și avize, studii de teren topografice și geotehnice, expertize tehnice, studiu de fezabilitate și verificarea tehnică pentru infrastructura rutieră.

„În prezent s-a identificat o nouă rută de acces către Aeroportul Internațional Iași care începe din strada Aurel Vlaicu, urmează traseul străzii Holboca continuând apoi cu traseul străzii Aeroportului. Această stradă este amenajată și poate fi utilizată de conducătorii auto până la accesul în incinta Aeroportului. Traseul străzii Aeroportului continuă cu un tronson impracticabil la nivel de pământ până la intersecția cu drumul de acces din șoseaua Ciric, care este utilizat în prezent. Realitatea din teren confirmă necesitatea modernizării străzii Aeroportului și continuării traseului acestei străzi până la noul terminal aeroportuar”, se arată în documentele publicate.

Este important de știut faptul că strada Aeroportului este amplasată în zona de versant, asigurând legătura între cartierul Tătărași și Aeroportul Internațional Iași.

„Traseul studiat pornește din strada Aurel Vlaicu, urmând traseul străzii Holboca continuând de strada Aeroportului către Aeroportul Internațional din Iași. Drumul studiat are lungimea de circa 2.827,60 de metri liniari și lățimea părții carosabile de circa 7,00 metri liniari”, se mai arată în documentele publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Firma din Iași va realiza proiectarea în 3 luni

SC Trust AVB SRL, firma care a primit contractul prin încredințare directă, are timp 3 luni pentru îndeplinirea obligațiilor. În cadrul documentației de proiectare se va regăsi și un sistem de colectare și dirijare a apelor pluviale.

„Pe traseul studiat nu există sistem de colectare a apelor pluviale. Documentația de proiectare va studia colectarea și dirijarea apelor pluviale. Pe tronsonul de drum neamenajat la nivel de pământ, nu este asigurat iluminatul stradal, scurgerea apelor pluviale, structura rutieră necesară desfășurării traficului auto și pietonal în condiții de siguranță și confort. Colectarea și dirijarea apelor pluviale se face prin intermediul profilului longitudinal. Pe traseul studiat este asigurat iluminatul stradal până în dreptul Unității Militare”, mai este precizat în caietul de sarcini.

Este important de știut faptul că obiectivul proiectului este destinat transportului civil către Aeroportul Internațional Iași. Artera nou înființată va funcționa ca o alternativă pentru drumul de acces către aerogară.

Apare o nouă rută de acces către Aeroportul Internațional Iași. Proiectul tehnic pentru actualizarea studiului de fezabilitate costă peste 200 de mii de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu