Titlurile zilei

Apariție surpriză la sediul SRI! Un afacerist din Iași vrea un contract de 1,7 milioane de euro. Este fostul soț al unei doctorițe celebre din oraș

Publicat: 16 ian. 2020

Fostul soț al unei celebre doctorițe din Iași este unic participant la o licitație organizată de SRI. Aproape 1,7 milioane de euro este estimarea lucrărilor de reabilitare termică. A venit la procedură în asociere cu o firmă de proiectare. „Noi la asta ne pricepem, asta facem. Despre lucrare, cred că este subevaluată. Așteptăm să se finalizeze procedura. Încă nu este gata”, a precizat Aghiniței.

Recent, U.M. 0807 (sediul SRI – Iași) a demarat o licitație pentru realizarea unor lucrări de reabilitare termică pentru clădirea de pe strada Sf. Lazăr. Firmele de construcții nu s-au înghesuit la procedura organizată de SRI, în ciuda faptului că valoarea estimată a lucrării este de 8,3 milioane lei, fără TVA, adică 1,7 milioane euro. Suma cuprinde și lucrările de proiectare. La licitație s-a prezentat asocierea de firme Sigma APS Construct SRL – Grupo SRL. Prima societate, care are calitate de lider al asocierii, este deținută de omul de afaceri Paul Sorin Aghiniței, fostul soț al Ancăi Zbranca, medic la Secția de Dermatovenerologie din Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” și cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”. Firma lui Aghiniței a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 7,3 milioane lei, profit de 208.452 lei, datorii de 2,2 milioane lei, cu un număr de 20 de angajați. În ceea ce privește Grupo SRL, societatea de consultanță tehnică este condusă de Iulian Petru Grumăzescu. În 2018, cifra de afaceri a fost de de aproape 700.000 lei, cu cinci angajați. În asocierea menționată apare ca subcontractant societatea de protecție și pază Gip Est SRL.

Ce presupune proiectul

Clădirea administrativă are regimul de înălțime S+P+6, suprafața încălzită fiind de 4.045 mp. Lucrarea este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3.

„Implementarea acestor soluții reprezintă o lucrare complexă care presupune: decopertarea pereților exteriori de marmură/travertin, pregătirea suprafeței exterioare a clădirii pentru aplicarea stratului de termoizolație, aplicarea stratului de termoizolație, inclusiv protecția acestuia și aplicarea unui nou strat de tencuială, inclusiv refacerea finisajelor anvelopei (zugrăveli exterioare). La aplicarea termosistemului se va acorda o atenție deosebită închiderii punților termice existente, în special la racordarea cu soclurile, cu aticele, cu cornișele de la terase și căptușirea termoizolantă a tuturor glafurilor exterioare”, se arată în caietul de sarcini.

Ce afaceri a desfășurat

În urma divorțului, Paul Aghiniței a rămas cu una dintre cel mai cochete vile de pe strada Sărărie. Omul de afaceri este cunoscut și pentru legăturile cu societatea de construcții Nova Construct SA. Acesta a fost acționar în cadrul companiei înființate imediat dupa Revoluție. În 2009, Dionisie Simionescu, acționarul majoritar, moare în urma unui infarct. Pe fondul crizei economice, societatea se îndrepta spre un colaps anunțat. În portofoliul fimei apare construirea Centrului Expozițional Moldova în parteneriat cu firma Conest SA. Contactat telefonic, Paul Aghiniței a precizat că valoarea lucrărilor de execuție comandate de SRI se va cunoaște după realizarea proiectării.

„Noi la asta ne pricepem, asta facem. Despre lucrare, cred că este subevaluată. Așteptăm să se finalizeze procedura. Încă nu este gata”, a precizat Aghiniței.loading...

Adauga un comentariu