Titlurile zilei

Apartament cadou pentru o asistentă medicală de la „Socola”: Comisia specială care acordă locuințe „pe ochi frumoși” angajaților din Sănătate

Publicat: 18 ian. 2020

O asistentă medicală de la Institulul „Socola” a primit în condiții scandaloase o locuință într-un bloc ANL. Deși imobilul este destinat medicilor de până în 38 de ani, asistenta a primit un cadou nesperat pentru un angajat de statul ei. Conform surselor, o comisie specială a fost formată pentru a oferi apartamentul asistentei Lola Mitrică. Angajata de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași este implicată în mai multe scandaluri care au ajuns chiar la urechile ministrului Sănătății

La nivelul Iașului, până și asistentele medicale primesc locuințe de serviciu. O asistentă în vârstă de 45 de ani de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași a făcut în așa fel încât a ajuns să ocupe un apartament ANL care se află chiar în poarta spitalului. Este vorba despre Blocul ANL F, acolo unde o comisie specială din cadrul Direcției de Sănătate Publică a analizat o cerere făcută de Lola Mitrică, asistent medical angajat în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, pentru acordarea unei locuințe de serviciu.

Deși imobilul este destinat medicilor rezidenți sau specialiști de până în 38 de ani, conform regulamentelor, asistentei Lola Mitrică i-a fost atribuit un apartament în imobilul respectiv. Asta se întâmplă deși Mitrică nu a îndeplinit niciodată condițiile pentru o locuință ANL, deoarece nu are de unde să prezinte documentele necesare obținerii unui contract de închiriere a unui apartament ANL. Asta cu atât mai mult cu cât nu poate îndeplini punctajul pentru a beneficia de un apartament de două camere destinat familiilor cu copii.

Una spune regulamentul, alta s-a întâmplat

Conform regulamentului publicat pe site-ul Direcției de Sănătate Publică, pentru obținerea unui astfel de apartament cu două camere sunt necesare copiile actelor de căsătorie și actele de naștere ale copiilor. Totodată, este necesară diploma de absolvire a facultății. Lola Mitrică nu doar că nu este căsătorită, dar nu are nici diplomă de licență de specialitate, având în vedere faptul că este asistent medical. Chiar și în aceste condiții, asistenta stă acum într-un apartament care ar fi trebuit acordat unui medic. DNA trebuie să cerceteze cine a ajutat-o pe asistenta Lola Mitrică să obțină contractul de închiriere de la DSP Iași și modul prin care a obținut contractul prin prezentarea de documente false sau prin omisiunea unor documente.

Comisia din cadrul DSP acordă locuințele

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași susține că există o comisie specială în cadrul direcției care se ocupă cu analizarea dosarelor și distribuirea locuințelor de serviciu, iar acestea s-ar acorda tuturor angajaților din sistemul medical de stat, nu doar medicilor.

„Este o comisie la nivelul DSP care a analizat cererea și care a aprobat în final să acorde locuința unui angajat din sistemul sanitar de stat. Locuințele respective nu sunt destinate doar medicilor, ci tuturor angajaților din sistemul sanitar de stat. A fost modificat și termenul de 39 de ani până la care se acordau locuințe. Acesta a crescut. Comisia este cea care decide în final cine primește locuințe ANL”, a explicat Dr. Liviu Stafie, Director Executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Cu toate acestea, pe site-ul DSP Iași nu este operată nicio modificare privind alocarea locuințelor ANL pentru medici și tineri specialiști.
Lola Mitrică deține și funcția de Avertizor de Integritate în cadrul Institului „Socola”, iar din această postură a intrat în mai multe scandaluri după ce a pozat și înregistrat colegii și pacienții din spital.loading...

Comentarii
 • E un articol la comanda sau nu raman de vazut. Doamna ar putea iesi cu n drept la replica prin care sa spuna ca nu e adevarat si sa dezminta cele prezentate in articol. Dar nu cred ca o sa se intampla dupa declaratia sefului de la dsp. A fost o comisie ea analizeaza/aproba mai pe scurt nu stiu eu, aia sunt vinovati etc. Al doilea motiv care imi spune ca articolul e adevarat, nu a anuntat o comisie de control sau ca se va verifica cele semnalate in articol, imi arata ca se stia in dsp de acest aspect si nu poti iesi peste o luna sa spui, da domne, jurnalistii aveau dreptate, pt ca trebuie sanctionati cei din comisie. Probabil se va desface contractul pe cale amiabila, doamna pleaca si presa uita subiectul sau doamna ramane bine mersi incadrata pe un caz social etc si presa tot o sa uite subiectul. Sa aveti o zi buna, Romania mai are multi ani pana se vor respecta regulile de catre toata lumea. Sa incepem cu regulile civice si bunului simt prima data. Cand esti avertizor de integritate si numele te pune sa fii model pentru ceilalti . Asta cred ca e durerea cea mai mare. Ca a primit un ap sau nu, ca a pus ulei la rotite sau nu, sunt detalii dar moralitatea si decenta nu le poti cumpara. Cazul USR, cu domnul Barna.

  Ps chiar imi placea doamna si aveam o convingere ca va schimba ceva in bine prin solicitarile sale, mai ales crezand ca e cu USR-ul, om curat, care nu a facut politica, afaceri cu statul, functii pe ochi frumosi etc…a aparut la un moment dat in fotografii cu dnul deputat Ungureanu… Pacat de ea, de usr, o dezamagire pt mine. Se cam sparge mitul cu partidul USR si membrii curati ai acestui partid. Majoritatea au simtit mirosul de macelarie si au zis ca e un os de ros la acest partid.

 • Mai bine v-ati autosesiza pt.spagile si concursurile ilegale organizate de trioul de infractori Oprisanu-Iurascu-Grecianu ,care au continuat cu tupeu un concurs ce trebuia anulat.Cei trei vor ajunge cu siguranta la puscarie in conditiile in care organele de cercetare isi vor face treaba!
  La cum stau lucrurile,tot cei trei derbedei infractori au comandat articolul,disperati ca mizeriile si infractiunile lor au fost dezvaluite de 2-3 salariate defaimate in presa de kk ,urmand practic niste procese nasoale in urma carora trioul infractional va ajunge dupa gratii…
  RESPECT CELOR CE AU AVUT CURAJ SA -I INFRUNTE PE NENOROCITII CEI TREI !!!

 • Sunt total de acord cu cele spuse mai sus, faptele de coruptie trebuie anchetate si solutionate, dar nu numai cu puscarie ci si cu un sechestru/confiscarea averii celor vinovati. Din presa observam ca DNA-ul ancheteaza acel concurs. Daca se dorea anularea lui, se luau drept probe lucrarile scrise si concursul era suspendat de drept pt ca nu existau note. Deci nici clasament, nici admisi/respinsi. Dar cu doamna din articol ce facem ? E cam acelasi lucru. Ori fals ori trafic de influenta. Pe site ul dsp ului spune clar dovada medic rezident/medic specialist. Cum vedeti domnule jurist situatia de mai sus. Fiecare sa plateasca pt faptele sale. Cum era vorba aia ,, Ai grija cu cine joci teatru, intr o zi vei da peste un regizor “. Un weekend frumos si plin de meditatie.

 • Ca la Socola se trateaza cei cu tigle fisurate/lipsa/spate etc stie toata lumea, dar ma ingrijoreaza cei care comenteaza pt ca se vede ca nu sunt inca pacienti. Unu spune ca e articol la comanda, altul ca sa faca puscarie x, y , altul ii filosof, dar pana la urma personajul principal din articol a calcat pe bec sau nu. asta nu comenteaza nimeni si ar trebui sa asteptam dreptul la replica al persoanei in cauza, al institutiilor abilitate. Romania tara unde legile sunt facute pt a fi ocolite, ma duce doar cu gandul ca daca asistenta/avertizorul de integritate nu a reusit pana la 40 si ceva de ani sa aiba casa ei, ce asteptari puteti avea voi sa faca ceva pentru altcineva cand nu se poate ajuta pe ea insasi ! Plangeri si sesizari face orice cetatean, solutiile si implementare sunt problema 🙂

 • De ce va luați de „Doamna” din imagine, deși la ce poza a făcut se vede ca este o lady până-n măduva oaselor… poate dl director DSP nu are lista de așteptare, poate medicii rezidenți sau specialiști cu familie nu doresc apartament anl chiar și în condițiile în care sunt medici care au deja locuințe proprietate personala și apartament anl nepredat. Fără alte cereri de solicitare care este problema ca a primit dna „integritate ” locuință anl???

 • Eu cred ca ar trebui verificat si modul in care a obtinut casa de pe Nicolae Balcesu.a pus un batran sub interdictie si i-a luat casa.aceasta intrucat l-a declarat „bolnav psihic”

 • Nu e singura asistenta care ocupa abuziv o locuinta ANL si chiar lista de asteptatre pentru medici exista. Deci in nici un caz nu se poate spune ca erau libere si de asta le-au dat. Mai verificati

 • Care scrii in numele meu bagamias pula in copii matii.scrie in numele bai pizza pui numele la oameni .sau iti place sa fii înjurat de morți.

 • Care scrii in numele meu bagamias pula in copii matii.scrie in numele tau bai pizza pui numele la oameni .sau iti place sa fii înjurat de morți.

Adauga un comentariu