Local

ApaVital face anunțul mult așteptat: „Continuăm extinderea infrastructurii de apă-canal în județul Iași”

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital face anunțul mult așteptat Continuăm extinderea infrastructurii de apă-canal în județul Iași
ApaVital dezvoltă rețelele de canalizare din comunele Miroslava, Tomești și Comana

ApaVital Iași face anunțul mult așteptat privind dezvoltarea rețelelor de canalizare din comunele Miroslava, Tomești și Comana. Urmează să fie înființată o gospodărie de apă, rețele noi de alimentare cu apă și rețele de canalizare. Costurile pentru un singur lot ar putea ajunge până la suma de 28.430.517,58 lei fără TVA.

ApaVital Iași a început mai multe lucrări de extindere a rețelelor de canalizare și de aprovizionare cu apă potabilă a localităților din oraș și de la periferia. Recent, a fost semnat contractul care permite dezvoltarea rețelelor de canalizare în câteva localități din municipiu. Pentru implementarea proiectelor au fost implicate mai multe companii de construcții care vor  avea misiunea de a lucra cât mai eficient și rapid.

sediul apavital din iasi
ApaVital este entitatea care se ocupă cu furnizarea apei potabile fiecărui locuitor din zona de operare a întregului municipiu Iași

Se vor extinde rețelele de canalizare în patru localități din comuna Miroslava

Vicepresedintele CJ Iasi, Sorin Afloarei
Vicepreședintele Consiliului Județean Iași (CJI), Sorin Afloarei a declarat are loc procesul de extindere a infrastructurii de apă-canal în județul Iași

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Sorin Afloarei, a declarat că extinderea infrastructurii de apă-canal în județul Iași este într-o continuă dezvoltare, iar pe data de 21 martie 2022 s-a semnat contractele pentru loturile 2 și 3. Aceste contracte prevăd dezvoltarea sistemului de apă și canalizare în zona de sud a municipiului Iași.

„Localităţile Miroslava, Balciu, Valea Adâncă, Horpaz, care fac parte din UAT Miroslava, vor beneficia de o reţea de canalizare modernizată şi extinsă pentru a răspunde corespunzător nevoilor acestor comunităţi”, declară Sorin Afloarei.

Conform afirmațiilor omului politic, durata estimată a lucrărilor ar fi 20 de luni de la ordinul de începere a acestora, iar costurile totale ar ajunge până la suma de 28.430.517,58 lei fără TVA.

„Execuția lucrărilor va fi realizată de CASREP S.R.L. din Iaşi. Acesta va lucra cu S.C. UT4FB CONTROL S.R.L., S.C. REKAINSTAL SHOP S.R.L. şi S.C. FORAJ DACIA MBM S.R.L., ca subcontractori. Valoarea contractului este de 28.430.517,58 lei fără TVA. Durată de execuție este de 20 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor”, susține vicepreședintele CJ Iași.

logo-ul apa vital format din oameni
Principalele obiective ale companiei sunt calitatea apei şi modul în care aceasta satisface nevoile fiecărui cetățean în parte

ApaVital face anunțul mult așteptat: Se extind rețelele de canalizare în Tomești și Comarna

doua persoana in cadrul consiliului Judetean Iasi
În localitatea Osoi (UAT Comana) va fi întemeiată o gospodărie de apă, care este indispensabilă localnicilor

Lucrările de extindere nu se opresc doar în comuna Miroslava, potrivit declarațiilor făcute de către Sorin Afloarei, în comuna Tomești și Comarna vor fi implementate aceleași proceduri, ba mai mult, în localitatea Osoi, din comuna Comarna, va fi făcută o gospodărie de apă, care este indispensabilă localnicilor.

„Se va extinde reţeaua de canalizare din localităţile Chicerea şi Goruni (UAT Tomeşti) şi se va construi o conductă de aducţiune apă potabilă ce va deservi localităţile Dancu, Holboca, Țuțora, Chipereşti şi Osoi. În localitatea Osoi (UAT Comarna), se va înfiinţa o gospodărie de apă si se vor construi reţele noi de alimentare cu apă şi rețele de canalizare”, susține Sorin Afloarei.

Lucrările vor fi realizate de către DARCONSTRUCT S.R.L. care are rolul de lider de asociere, alături de alte companii.

„Execuția lucrărilor va fi realizată de DAROCONSTRUCT S.R.L. (lider de asociere), GEPROCON S.A. (partener) şi GENERAL TEHNIC S.R.L., REVIVO S.R.L., VIRTUAL BUSINESS S.R.L. şi IOVIDIA COM S.R.L. (sub-contractori).Valoarea contractului este de 64.409.048,30 lei fără TVA. Durată de execuție de 25 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor”, susține vicepreședintele CJ Iași, în legătură cu anunțul făcut de ApaVital Iași în legătură cu încheierea contractelor de dezvoltare a rețelelor de canalizare.

Adauga un comentariu