Economic Local

ApaVital modernizează rețelele de apă din cartierul Dacia! Două firme vor contractul de 100.000 de euro

Publicat: 30 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital modernizează rețelele de apă din cartierul Dacia Două firme vor contractul de 100.000 de euro
Compania de apă-canal pregătește investițiile din zona Dacia. Două firme vor să câștige contractul

Rețelele de apă din cartierul Dacia, din Iași, vor fi modernizate. Licitația pentru execuție a trezit interesul a două societăți. Ofertele financiare au intrat în etapa de evaluare. Prețul cel mai mic este unul dintre criteriile de departajare

Compania de apă-canal a demarat altă achiziție din cadrul programului anual. Recent, ApaVital a lansat licitația pentru realizarea lucrărilor de înlocuire a rețelelor de distribuție apă și de refacere a branșamentelor de pe strada Prof. I. Simionescu, zona cartierului Dacia din Iași. Valoarea estimată a contractului este de 422.901 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte din partea societății Rekainstal Shop SRL (Iași) și asocierea EMA Agro-Construct SRL (Iași) – Cornell’s Floor SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„În comanda de proiectare a Serviciului Investiții Dezvoltare se menționează stadiul avansat de uzură fizică și morală a rețelei de distribuție apă de pe str. Prof. I. Simionescu, precum și necesitatea corelării lucrărilor de refacere a infrastructurii tehnico-edilitare cu proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere derulat de Primăria municipiului Iași. Având în vedere etapele diferite în care au fost proiectate și puse în funcțiune rețelele de alimentare cu apă și rezervoarele de apă din municipiul Iași, se impune realizarea unui sistem de alimentare cu apă care să satisfacă atât necesarul de apă, cât și alimentarea la parametrii optimi a tuturor consumatorilor actuali și potențiali din zonă”, se arată în obiectivele achiziției.

ApaVital a semnat un contract și pentru extinderea canalizării din zona Bucium.

Compania de apă-canal a stabilit sectorul ce urmează să intre în etapele de modernizare

Conform caietului de sarcini, lucrările vor fi realizate pe o lungime de 304 metri. Aceeași documentație arată că vor fi realizate intervenții pe rețeaua de distribuție apă pe calea de acces la punctul termic nr.15 Dacia.

„Rețeaua de apă proiectată se va racorda la extremități astfel: în capătul amonte, racordarea se va face în intersecția cu str. Columnei, la rețeaua de apă existentă PEHD DE 160 mm pe str. Prof. I. Simionescu; în capătul aval, racordarea rețelei de apă proiectată se va face la conducta PE DE 63 mm existentă. Conducta azbo DN150 mm existentă, care este racordată la rândul ei la conducta FD DN 200 mm de pe str. Vitejilor, se anulează”, sunt alte detalii de execuție cuprinse în documentație.

ApaVital SA a contractat o firmă pentru refacerea domeniului public afectat de lucrări

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a încheiat un contract pentru refacerea sistemului rutier afectat de intervențiile realizate la rețelele de distribuție a apei potabile și a canalizării. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.643.399 lei, fără TVA, aproape 350.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține societății Vam Sofi Trans SRL. Suprafața afectată de lucrări este de 4.800 de metri pătrați. Valoarea finală a contractului a ajuns la 1.373.960 lei, fără TVA, aproape 270.000 de euro. Societatea este condusă de Ionuț Andreio Vlad. Firma a declarat în 2019 o cifră de afaceri de 7,7 milioane de lei, profit de 512.398 de lei și un număr de 35 de angajați. La procedură au mai depus oferte societățile Stef Invest SRL și Citadin SA, dar au pierdut competiția. Citadin SA a încheiat în trecut mai multe contracte cu ApaVital.

Adauga un comentariu