Economic Local

ApaVital SA a ratat un contract de 150.000 de euro! Licitația pentru comuna Victoria a fost anulată

Publicat: 16 mart. 2021
Sediu ApaVital SA, din Iași
ApaVital SA intenționa să cumpere echipamente pentru sistemul de distribuție din comuna Victoria, județul Iași. Procedura a fost anulată

Mai multe echipamente urmau să fie achiziționate de ApaVital SA. Licitația organizată la finalul lunii februarie 2021 a fost anulată. Ofertele cu prețul cel mai mic urmau să fie declarate câștigătoare de către comisia de evaluare

Compania de apă-canal din Iași a demarat programul anual de achiziții. ApaVital SA a organizat o licitație la finalul lunii februarie 2021 privind achiziția mai multor echipamente pentru tratarea apei potabile. Prevederea bugetară a licitației este de 730.000 lei, fără TVA, aproximativ 150.000 de euro. La procedură s-au prezentat societățile Awua System Plus SA și Alfera Pumps SRL, dar ofertele au fost anulate. Licitația va fi reluată în perioada următoare.

„În momentul de față, sistemul de distribuție din zona Țigănași – Victoria este alimentat de stația de pompare Victoria, având o capacitate de tratare de 35 – 40 mc/h. Prin achiziția acestei stații compacte de tratare a apei brute, pentru sistemul din sat Sculeni – comuna Victoria, se va realiza reținerea suspensiilor și reducerea turbidității apei brute, reducerea și oxidarea substanțelor organice, îmbunătățirea proprietăților organoleptice (aprecierea calității cu ajutorul văzului, mirosului, gustului și, uneori, al pipăitului -n.r.) și dezinfecția bacteorologică”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital avea pe lista de achiziții o stație compactă de tratare a apei

Conform necesarului, compania de apă-canal intenționa să cumpere o stație compactă de tratare a apei.

„Perioada de garanție tehnică începe de la data punerii în funcțiune, dar nu mai mult de două luni de la livrarea produsului. Pentru defecțiunile apărute în perioada de garanție și care nu se datorează exclusiv achizitorului, cheltuielile pentru înlăturarea acestora sunt suportate de furnizor. Achizitorul are dreptul de a notifica imediat furnizorul, în scris, orice plângere sau reclamație ce apare în conformitate cu această garanție. La primirea unei astfel de notificări, furnizorul are obligația de a înlocui componentul defect al produsului în termen de 72 de ore”, se mai arată în documentația procedurii.

Stația este compusă din următoarele echipamente: robineți vană, sistem de prefiltrare mecanică, debitmetru electromagnetic, sistem de filtrare automat etc. În 2020, ApaVital a semnat și un contract pentru furnizarea mai multor echipamente de protecție.

S-a semnat colaborarea între ApaVital SA și firma de asfaltări a Primăriei Iași

Recent, ApaVital SA a încheiat procedura pentru furnizarea mai multor cantități de mixturi asfaltice. Procedura a avut o prevedere bugetară de 176.620 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro. La licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea Citadin SA, care a fost declarată câștigătoare. Valoarea finală a contractului a ajuns la 169.541 lei, fără TVA, aproximativ 35.000 de euro.

„În cazul în care adezivitatea bitumului față de agregatele naturale este mai mică de 80 la sută, este obligatorie aditivarea bitumului și reverificarea adezivității bitumului aditivat. În acest caz, contractantul va furniza toate detaliile necesare despre aditivul utilizat și va descrie metodologia folosită în procesul de control al amestecului aditiv – bitum”, se arată în caietul de sarcini.

Necesarul ApaVital este de 508 tone de mixtură asfaltică, ce va fi folosită la întreținerea îmbrăcăminților rutiere. Totodată, va fi cumpărată și o cantitate de 1.000 de kilograme de bitum tăiat. Traseele afectate de lucrările de canalizare vor fi readuse la stadiul inițial.

Comentarii
Adauga un comentariu