Local

ApaVital SA caută firmă care să monteze contoare de apă rece! Valoarea contractului este de 200.000 de euro

Publicat: 09 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA caută firmă care să monteze contoare de apă rece Valoarea contractului este de 200.000 de euro
Compania de apă-canal caută firmă care să monteze apometre

ApaVital SA încearcă să contracteze firme care să se ocupe de montarea și demontarea apometrelor în gospodăriile din județul Iași. Procedura ar urma să aibă loc la finalul lunii octombrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației

Compania de apă-canal anunță că va organiza o nouă licitație pentru furnizarea de servicii. Astfel, pe data de 26.10.2021, ApaVital SA lansează o procedură pentru furnizarea serviciilor de montare și demontare a contoarelor de apă rece. Valoarea estimată a contractului este de 1.060.000 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro.

„În acest moment, pe toată aria de operare a ApaVital SA sunt montate circa 118.000 contoare, creșterea progresivă a numerelor de branșamente impunând soluții rapide și sigure de demontare / montare a contoarelor, fără suplimentarea numărului de salariați dedicați. Ponderea este reprezentată de contoare de tip Flodis (Itron) cu diametre nominale de 15 mm și 20 mm”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic, depusă în cadrul procedurii.

ApaVital a stabilit numărul de intervenții

Conform documentației, compania de apă-canal solicită intervenții la 6.000 de apometre în Zona Metropolitană Iași și 10.000 la apometrele din Zona Județeană Iași. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 15 luni de la semnarea contractului.

„Deoarece numărul de branșamente este în continuă creștere, numărul contoarelor ce trebuie demontate / montate este fluctuant de la an la an, iar piața muncii nu ne poate satisface nevoile de personal calificat în domeniul instalațiilor apă-canal, este necesară încheierea unui contract pe acest segment de activitate cu o firmă de profil care să suplinească carențele existente și de perspectivă”, se mai arată în documentația procedurii.

Companai de apă-canal a comandat și mai multe loturi de sisteme pentru contorizarea consumului de apă.

ApaVital a alocat fonduri pentru extinderea canalizării din comuna Tomești

Nu în ultimul rând, ApaVital a finalizat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Tomești, județul Iași, în zona Dealul Doamnei. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Alsim Invest SRL, cu sediul social în județul Iași. Valoarea finală a contractului este de 616.235 lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 1,2 milioane lei, profit de 420.570 lei, datorii de 152.237 lei, cu un număr de opt angajați. Firma este controlată de Doina Voroneanu. La procedură au mai participat societățile: Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – SO.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL, dar au fost descalificate. Primăria Tomești a organizat altă licitație, pentru refacerea trotuarelor din localitate.

Adauga un comentariu