Economic Local

ApaVital SA închiriază utilajele de la patru societăți! Contractele au o valoare de 330.000 de euro

Publicat: 20 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA închiriază utilajele de la patru societăți Contractele au o valoare de 330.000 de euro
Compania de apă-canal închiriază utilaje de la firme specializate

Lucrările de extindere a canalizării vor fi realizate cu utilaje închiriate. ApaVital SA a finalizat recent procedura. Mai multe firme au împărțit contractul de 330.000 de euro. Utilajele vor fi folosite pentru extinderea canalizării din județul Iași

Compania de apă-canal din Iași finalizează o nouă licitație în cadrul programului anual de achiziții. Recent, ApaVital SA a încheiat procedura pentru închirierea mai multor utilaje. Procedura a fost împărțită în 4 loturi pentru zonele Târgu Frumos, Prut-Bârlad, Siret-Pașcani și Timișești, unde urmează să fie executate lucrări de extindere a rețelelor de canalizare. Licitația a fost câștigată de patru societăți pentru fiecare lot în parte: Construct Hârlău SRL, Ema Agro Construct SRL, Marvio SRL și Ame Turistic SRL. Valoarea finală a contractului este de 1.646.785 lei, fără TVA, aproape 330.000 de euro.

„Închirierea utilajelor este necesară pentru executarea de lucrări la rețelele de apă și canalizare. În ansamblu, aceste lucrări necesită săpături, umpluturi, nivelări, precum și manipularea conductelor, a fitingurilor, a plăcilor prefabricate din beton și, în general, a materialelor utilizate în cadrul lucrărilor”, se arată în obiectivul procedurii.

ApaVital a organizat proceduri similare și cu alte ocazii.

Utilajele vor fi folosite pe o perioadă determinată

Conform caietului de sarcini, utilajele urmează să fie folosite pe parcursul unui an. Participanții au depus oferte financiare pentru fiecare oră prestată.

„Utilajul va fi închiriat cu deservanți/conducător auto, iar alimentarea cu combustibil și întreținerea acestuia cad în sarcina exclusivă a operatorilor economici. Dacă în perioada comandată de efectuare a lucrărilor de săpătură utilajul închiriat este imobilizat din diverse cauze, operatorul economic se obligă să pună la dispoziția entității contractante un alt utilaj echivalent, fără costuri suplimentare, iar repunerea în funcțiune a utilajului închiriat trebuie să se facă în timpul cel mai scurt posibil. Execuția lucrărilor de săpătură va începe în maximum 2 ore de la emiterea comenzilor de începere a lucrărilor, solicitarea scrisă transmisă prin adresa de e-mail de entitatea contratantă”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital va cheltui 10 milioane de euro pentru extinderea canalizării

Totodată, compania de apă-canal continuă achizițiile în cadrul unui proiect de 500 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemului de apă și canalizare, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Pe data de 20.09.2021, compania organizează o licitație pentru extinderea rețelelor pe axa Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Valoarea estimată a investiției este de 50.371.428 lei, fără TVA, aproape 10 milioane de euro. Pentru primul obiectiv, lucrările constau în reabilitarea unei rețele de 2.042 mp, extindere – 2.621 mp, extindere canalizare – 6.647 mp, plus montarea unui număr de nouă stații de pompare.

Al doilea obiectiv vizează extinderea rețelei Buznea, Gănești, Războieni, Dădești, Prigoreni. Este vizată o rețea cu lungimea de 15.834 de metri liniari. Sunt prevăzute și cinci stații de pompare de apă uzată. Al treilea obiectiv cuprinde colectorul Dădești – Târgu Frumos, cu o lungime de 1.553 de metri. Ultimul obiectiv urmărește reabilitarea unei rețele cu o lungime de 3.091 de metri. Extinderile rețelei de apă sau de canalizare se vor realiza pe o lungime de 12.313 metri. Lucrările vor fi executate în localitățile Scobâlțeni, Podu Iloaiei și Budăi.

Adauga un comentariu