Prima pagină » National » Apel umanitar! O asistentă medicală din Olt are nevoie de ajutor
Apel umanitar! O asistentă medicală din Olt are nevoie de ajutor

Apel umanitar! O asistentă medicală din Olt are nevoie de ajutor

28 dec. 2020, 10:01,
BZI.ro, în National

Un apel umanitar a fost lansat de către colegii unei asistente medicale din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt. În vârstă de 39 de ani, Mihaela Oiță-Ilina ar fi fost diagnosticată cu o boală gravă.

Tânăra are Leucemie Acută Mieloblastică şi a început tratamentul în cadrul Spitalului Clinic Fundeni, secția Hematologie.

Apel umanitar, lansat de colegii unei asistente medicale din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt

„În urmă cu două luni a fost diagnosticată cu o boală cruntă: Leucemie Acută Mieloblastică. A început imediat tratamentul în cadrul Spitalului Clinic Fundeni, secția Hematologie, dar prima cură de chimioterapie nu a avut rezultatul sperat: remisia.

Indicaṭia medicului curant este de transplant medular şi a inṭiat cea de-a doua cură de chimioterapie, cu mult mai agresivă decât prima, în urma căreia speră să obṭină remisia. Deși acest diagnostic a căzut ca un trăznet asupra lor, Mihaela, alături de soțul ei, de băiatul ei şi de întreaga familie, luptă să învingă această boală.

Fire devotată, responsabilă, mereu lângă cei care aveau nevoie de ajutor, Mihaela are nevoie acum de sprijinul nostru al tuturor! Şi voi puteţi să o ajutaṭi să iasă învingătoare din această luptă.

În aceste momente grele Mihaela are nevoie URGENTĂ de masă trombocitară și de sânge grupa 01 pozitiv. Sângele înseamnă VIAŢĂ pentru ea şi o şansă să meargă mai departe în această luptă grea!

Puteṭi dona la orice Centru de Transfuzii din ṭară pentru Mihaela Oiță-Ilina, internată la Spitalul Clinic Fundeni, secția Hematologie. Stă în puterea noastră să o ajutăm să învingă această boală!

Un transplant medular necesită resurse financiare care depăşesc enorm de mult posibilităṭile familiei.

Dacă aveṭi posibilitatea puteṭi să o sprijinṭi finaciar cu o donaṭie în contul în LEI deschis la Banca Translvania pe numele Oiță-Ilina Mihaela RO49BTRL02901201A96188XX.

ÎMPREUNĂ PENTRU MIHAELA!”, este mesajul colegilor postat pe reţelele de socializare pentru a o ajuta pe colega lor.

Ce este Leucemie Acută Mieloblastică

Leucemiile acute sunt un grup heterogen de boli neoplazice care afectează celulele stem hematopoietice şi celulele parţial direcţionate către o anumită serie celulară, cu oprirea într-un stadiu precoce al diferenţierii şi proliferarea clonală de celule imature (blasti) în măduva osoasă şi teritoriile extramedulare.

Leucemia mieloida acută este un tip de cancer al sângelui şi al măduvei osoase. Acest tip de cancer se agravează rapid dacă nu este tratat. Este cel mai obişnuit tip de leucemie la adulţi.

Leucemia acută mieloida(LAM) rezultă din transformarea malignă a celulei stem mieloide sau a progenitorilor mieloizi. LAM este mai frecvenţă la adulţi şi foarte rară la copiii sub 15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *