Coronavirus

Încă un ambulanțier din Olt, testat pozitiv cu coronavirus

Publicat: 04 iun. 2020
Ambulanță Olt

Un nou caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat la Ambulanța Olt, de data aceasta de la stația Corabia.

Au fost testate 82 de persoane din stațiile Corabia și Caracal, iar ambulanțierul a fost singurul caz pozitiv. A fost internat la Spitalul Municiplal Caracal.

Potrivit unor surse din anchetă, șansele să mai fi transmis infecția și altcuiva sunt mici fiindcă nu a avut frecvent contact cu alți colegi.

Această veste vine după ce alți 16 angajați ai Serviciului judeţean de Ambulanţă Olt au fost confirmaţi, începând din 19 mai 2020, cu noul coronavirus. Au fost spitalizați, iar cei mai mulți dintre ei au fost externați după două teste negative.

Pe 18 aprilie Ministerul Sănătăţii a anunţat că sunt 1.031 de cadre medicale infectate cu COVID 19 în ţara, cei mai mulţi în judeţul Suceava 462.

Bilanțul deceselor salariaților din sănătate

Cifrele oficiale sunt contrazise de numărătoarea paralelă a cadrelor medicale de la Federaţia “Solidaritatea Sanitară”, care susţine că sunt 1.941 de salariaţi din sănătate infectaţi cu COVID 19 şi că 9 şi-ar fi pierdut viaţa.

Primul deces din cauza COVID 19 din rândul personalului medical a fost o asistentă medicală, care lucra la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Nina Dumbravă revenise în data de 13 martie şi a fost confirmată cu COVID 19 şase zile mai târziu. Femeia avea „condiţii medicale pre-existente (obezitate morbidă) şi suferise bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni“. Ea a încetat din viaţă pe 2 aprilie.

Primul medic care şi-a pierdut viaţa a lucrat la Spitalul Judeţean Constanţa până în data de 6 aprilie, când şi-a dat demisia. A fost confirmat pozitiv cu COVID 19 pe data de 7 aprilie. Pe 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. A fsot transferat în Capitală la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş unde a murit pe 21 aprilie.

Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

Adauga un comentariu