Local

Apel umanitar pentru un tânăr în vârstă de 26 de ani! Marian Graur a fost diagnosticat leucemie acută limfocitară și are nevoie urgent de sânge!

Publicat: 29 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Apel umanitar pentru un tânăr în vârstă de 26 de ani Marian Graur a fost diagnosticat leucemie acută limfocitară și are nevoie urgent de sânge
Familia lui Marian a lansat un apel prin intermediul reţelelor sociale, în speranţa că cât mai multe persoane vor dori să-i vină tânărului în ajutor și vor dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași

Marian Graur, un botoșănean în vârstă de doar 26 de ani, se luptă cu o boală nemiloasă. Tânărul a fost diagnosticat cu leucemie acută limfocitară, iar în prezent este internat în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi. Marian are nevoie urgent de sânge, pentru a se putea lupta în continuare cu boala cruntă de care suferă

Trebuie specificat că pot dona sânge doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, care au o greutate minimă de 60 de kilograme. Donatorii trebuie să aibă tensiunea arterială cuprinsă între 120/70 și 180/100 mmHG. În ziua donării, aceștia trebuie să consume un mic dejun fără grăsimi, iar atunci când se prezintă la centrul de transfuzii să aibă asupra lor un act de identitate.

Marian are nevoie de ajutor

IRO Iasi
Marian Graur a fost diagnosticat cu leucemie acută limfocitară, iar în prezent este internat în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi

Marian are nevoie de sânge pentru a putea continua lupta cu această boală gravă de care suferă. De aceea, familia sa a lansat un apel prin intermediul rețelelor sociale, în speranţa că mai multe persoane vor dori să-i vină tânărului în ajutor și vor dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași. Trebuie precizat că se poate oferi orice grupă de sânge. Donatorii trebuie să specifice numele pacientului şi spitalul la care este internat.

„Strigăt pentru viaţă! Un diagnostic crunt face ca un tânăr de 26 de ani din Botoşani să depindă de sângele nostru. Marian Graur se află internat la Institutul Regional Oncologic Iaşi şi are nevoie de donatori. Atât el, cât şi familia vă cer ajutorul. Puteţi dona cu specificaţia «pentru Graur Marian – IRO Iaşi»”, se menţionează în mesajul postat de apropiații lui Marian Graur pe Facebook.

Tânărul botoșănean suferă de leucemie limfoidă acută

o persoana care doneaza sange
Trebuie specificat că pot dona sânge doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, care au o greutate minimă de 60 de kilograme

La doar 26 de ani, Marian Graur a primit un diagnostic crunt. Tânărul a fost diagnosticat recent cu leucemie limfoidă acută. Aceasta este o afecţiune severă, malignă, a măduvei hematoformatoare, caracterizată prin proliferarea haotică a unor celule tinere, imature, numite limfoblastii. Acestea se divid atât de frecvent încât pot ajunge să înlocuiască celulele normale ale măduvei hematogene.

Afecțiunea este catalogată drept acută din cauza cursului foarte scurt de evoluţie şi debutului brusc al simptomelor de la perioada de sănătate şi până la agravarea stării generale a pacientului, spre deosebire de leucemia cronică, în care evoluția este îndelungată, iar debutul este insidios.

Acest tip de leucemie apare mai frecvent la copii, vârful incidenţei fiind la grupul de vârstă 2-5 ani. Boala poate să apară şi la adulții vârstnici şi este mai frecventă la bărbați, comparativ cu femeile. Prognosticul copiilor este bun, peste 85 la sută dintre pacienţi răspund foarte bine la tratament. În schimb, la adulţi, curabilitatea variază între 60-80 la sută.

Cele mai frecvente simptome în cazul pacienţilor care suferă de leucemie acută limfocitară pot include pierdere în greutate, febră, infecţie, sângerare uşoară sau vânătăi, respirație dificilă sau slăbiciune.

Comentarii
  • Mai avem hematologie în Iași? Oncologie? Onco-hematologie? Investighează cineva de ce atâtea limfoame la persoane foarte tinere în ultimul timp? Vreo declarație, vreo supoziție, vreo idee?
    S-au schimbat vremea, s-au schimbat dieta sau s-a schimbat altceva în viața lor?
    Nu le-a dictat încă nimeni vreun răspuns oficial?
    Producătorii de maculatura din UMF nu scriu nimic.
    Doctoranzi UMF din toată țara… uniți-va 🙂
    Aveți subiecte de cercetare științifică la o aruncătură de parafă.

Adauga un comentariu