Titlurile zilei

Ar fi surpriza anului! Sebastian Felecanu se pregătește de marea eliberare? Avocatul acuzat de crimă este „fiert” la foc mic de judecători – EXCLUSIV

Publicat: 28 ian. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Ar fi surpriza anului Sebastian Felecanu se pregătește de marea eliberare Avocatul acuzat de crimă este fiert la foc mic de judecători  EXCLUSIV
Avocatul Sebastian Felecanu nu a reușit să-i lămurească pe judecători că merită cercetat în stare de libertate

Avocatul Sebastian Felecanu rămâne în spatele gratiilor. A încercat în repetate rânduri să-i lămurească pe judecători că merită să fie anchetat în stare de libertate, însă nu a reușit

Sebastian Felecanu, avocatul anchetat pentru uciderea avocatei Monica Cioată nu scapă de arest. De când a ajuns în spatele gratiilor, Felecanu a tot încercat să-i lămurească pe anchetatori că este nevinovat și că trebuie pus în libertate. Nu a reușit însă până acum. Pe data de 26 ianuarie, judecătorii au menținut arestarea preventivă.

„Menține măsura arestării preventive a inculpatului FELECANU SEBASTIAN, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată azi, 26.01.2023, prin punerea soluției la dispoziția inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia judecătorilor.

Probe „subțiri” la dosar?

Surse ale reporterilor BZI spun că probele din dosar sunt „subțiri”, iar o parte dintre ele au fost desființate de către Felecanu. Totuși, de ce nu reușește avocatul să scape de arest? Se pare că anumite părți din expertiza criminalistică efectuată după ce Monica Cioată a căzut de la geamul apartamentului lui Felecanu l-ar învinovăți pe avocat.

Totuși, el a susținut mereu că este nevinovat și că Monica Cioată s-ar fi aruncat de la geam, ba chiar le-ar fi transmis cunoscuților că va fi eliberat în curând. În orice caz, părerea anchetatorilor se pare că este împărțită. În timp ce Felecanu a fost „scutit” de vină la începutul anchetei, după aproximativ un an a fost arestat pentru omor. Cu siguranță a fost nevoie de timp petnru ca probele să fie adunate, dar au fost toate corecte? Greu de spus.

Apropiații lui Sebastian Felecanu pun la îndoială expertiza criminalistică. Ar exista niște dubii legate de traiectoria manechinului folosit de anchetatori pentru reconstituirea tragicului incident.

Cum a fost exclus suicidul?

În ciuda faptului că expertizele au durat aproximativ un an de la moartea avocatei Monica Cioată (26 de ani), specialiştii ieşeni şi cei bucureşteni susţineau că au scos la iveală adevărul. De altfel, surse judiciare afirmă că una dintre expertize, cea efectuată în cadrul Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC), arată că a fost exclusă sinuciderea și că victima a fost împinsă.

Mai mult, aceleași surse spun că a fost vorba despre o expertiză dificilă, ce a fost dispusă încă de la decesul tinerei avocate. În plus, anchetatorii au solicitat întocmirea unor profiluri psihologice, atât în ceea ce îl privește pe avocatul Sebastian Felecanu, cât și în ce o privește pe victimă, Monica Cioată. Sursele judiciare amintite mai afirmă că expertiza tip analiză comportamentală și criminal profiling a exclus orice suspiciune legată de un potenţial suicid din partea tinerei, Monica Cioată, ca profil psihologic.

Aceleași surse arată că analiza efectuată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a relevat faptul că în cazul avocatului Sebastian Felecanu, în ceea ce priveşte variantele de apărare, privind modalitatea de cădere a victimei, s-a stabilit lipsa sincerităţii. Aceste concluzii cumulate ale expertizelor efectuate în cauză duc spre ideea împingerii victimei de la etajul 6 al blocului „AJOFM”, din zona Târgu Cucu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu avocatul Sebastian Felecanu, cel acuzat de uciderea fostei sale iubite, Monica Cioată.

Comentarii
  • Bai si ce naiba te faci daca avocatul asta nu-i vinovat ? Am urmarit cazul si din punctul meu de vedere, omul este vinovat 50 50 %. A mai fost un caz greu, ala cu pustiul agentului SRI din Dacia, ala care teoretic se injunghiase singur, dar procurorii de caz nu erau siguri. Si am mai avut inca doua cazuri grele la Iasi, cu aia doi soti care s-au sinucis, aia de la BCU si cu soprana care s-ar fi sinucis, dar defapt barbata-su’ ar fi vrut sa scape de ea. In cazul de fata nu sunt destule probe ca sa-l bage pe final la zdub, de asta procurorii mai intind cazul. Iar sa bagi la puscarie un om pe viata din lipsa de probe si asta este inuman, desi, nu contest ceea ce a facut el. Apropo, pe mort nimeni nu-l mai aduce niciodata inapoi. Pacat.

  • @@@Haur sa iti dau la mumu tie si familiei tale…chir si neamului tau cel viu si cel adormit. Soprana era cam cwrvulita si tragea la Zîna Maseluta….

  • pt Părere
    Ești în afară, habar nu ai ce probe sunt în dosarele despre care vorbești. Ori te crezi mare expert criminalist ? Păi fă o cerere la Min Justiției și solicită ca în baza experienței și studiilor tale să ți se dea voie să faci tu expertizele din aceste dosare grele. Habar nu ai despre ce-i vorba dar ai și tu o părere. Probabil ai absolvit o facultate de drept sau oi fi și tu un avocat (toți avocații se pricep mai bine ca experții la expertize dar ei de abia știu tabla înmulțirii). După părerea ta de părerolog (păreri ca ale babelor de pe marginea șanțului) zeci de polițiști, procurori, experți și judecători sunt proști și noroc de tine că are pământul un deștept !

Adauga un comentariu