National

Ar vrea Raed Arafat să intre în politică? Ce răspuns a oferit premierul României

Publicat: 18 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ar vrea Raed Arafat să intre în politică Ce răspuns a oferit premierul României
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Duminică seara, 18 octombrie 2020, Ludovic Orban, premierul României, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu crede că Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ar intra în politică. Întrebarea a fost adresată premierului, după ce medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au intrat recent în PSD și vor candida, din partea acestui partid, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Fiind întrebat dacă știe că Raed Arafat va intra și el în politică, Ludovic Orban a oferit următorul răspuns:

„Nu. Am avut o colaborare deosebit de bună cu domnul secretar de stat Raed Arafat, o colaborare foarte bună și nu pot să cred că ar putea acum să se apuce să intre în politica în condițiile în care e nevoie de fiecare om cu experiență pentru a putea opri răspandirea virusului”.

Adrian Streinu-Cercel candidează la alegerile parlamentare din partea PSD

Duminică, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut un anunț oficial în care a spus că Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, candidează la Senat pe lista PSD București, unde figurează și Gabriela Firea, care ocupă primul loc.

„Astăzi, Bucureștiul a depășit indicele de 3 la mie, asta înseamnă gestionarea pandemiei de către actuala guvernare, de către Guvernul Orban, deoarece toate deciziile se iau in funcție de interesele politice și mai ales în funcție de cât de bine stăm în sondajele de opinie. Prioritatea „Guvernului său”, al președintelui României, sunt în continuare alegerile și nu sănătatea românilor. Am promis că nu ne mai îndepărtăm de la agenda românilor și astăzi doresc să-i mulțumesc în mod deosebit domnului profesor doctor Cercel pentru că a răspuns la invitația mea și a Gabrielei Firea de a se alătura specialiștilor care vor face parte din viitorul Parlament al României”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce răspuns a dat Adrian Streinu-Cercel

„Am acceptat invitația dvs. de a participa în Senatul României pe probleme de politici de sănătate. Din păcate, în momentul de față trecem printr-o criză majoră în sănătate la nivel planetar, nu numai la nivelul României. În acest context, specialiștii trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci și acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităților spitalicești”, a spus la rândul său Adrian Streinu-Cercel.

Alexandru Rafila, cap de listă în PSD

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, s-a înscris recent în Partidul Social Democrat. El candidează, din partea PSD, la alegerile parlamentare. Există certitudinea ca el să fie cap de listă în Capitală, pentru candidatura la Camera Deputaților.

„Am spus ca partidul trebuie sa se deschida pentru specialistii recunoscuti national si international. Ii multumesc dlui profesor Rafila ca s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, la sediul central PSD.

„A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar am o carieră administrativă în spate și cred că pot să ajut această țară împreună cu alți colegi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a adăugat că, prin intermediul unor proiecte legislative, se va lupta cu pandemia. Reprezentantul României la OMS a subliniat că va face doar ce îi dictează conștiința în viitorul Parlament, în ceea ce privește zona sănătății: „Eu mai intai sunt medic si in al doilea rand voi fi membru al PSD”, a spus el. Rafila a precizat ca i-a spus acest lucru lui Ciolacu si ca liderul PSD a fost de acord.

Adauga un comentariu