Actualitate

Alexandru Rafila, despre adoptarea scenariului roșu în școli: „Cred că ar trebui să fim puțin flexibili”

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila despre adoptarea scenariului roșu în școli Cred că ar trebui să fim puțin flexibili
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre modul în care ar trebui să  funcționeze școlile și a declarat că autoritățile nu ar trebui să se raporteze mereu la cifre și să nu fie atât de rigide, fiindcă „nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1”.

„Sunt niște parametri, o cifră, 3 la mie, incidența cumulată în ultimele 14 zile, dacă suntem sub 3 la mie păstrăm școlile în scenariul verde sau galben, dacă depășim trecem în scenariul roșu. Să știți că nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: ”Dacă elevii locuiesc îm preajma școlii, eu nu aș închide-o”

Proaspăt intrat în echipa PSD, medicul este de părere că nu trebuie să ne raportăm doar la cifre, ci să analizăm fiecare caz în parte, deoarece fiecare școală este diferită. El a oferit un exemplu: dacă majoritatea elevilor locuiesc în apropiere de școală, acea școală nu ar trebui închisă, fiindcă elevii au șanse minime de a se infecta.

„Sigur că trebuie analizată situația din fiecare școală și cine merge la școală, câți copii sunt în școală, dacă sunt școli de proximitate. Dacă, de exemplu, 95% din elevii unei școli locuiesc în prejma școlii și se deplasează pe jos la școală, eu acea școală nu aș închide-o. Dacă școlile însă sunt la distanță, 30-40% din elevi vin cu mijloace de transport în comun, aglomerează traficul, atunci acolo probabil e bine să închizi școala două săptămâni, să reduci transmiterea în comunitate. (…), a declarat medicul.

Totodată, medicul Alexandru Rafila recomandă autorităților să fie flexibile și să se gândească și la ce se află în spatele cifrelor.

Trebuie să fim flexibili, să fim creativi, încât viața noastră să fie cât mai apropiată de normal, nu trebuie să fim rigizi, să ne raportăm doar la niște cifre, fără să ne gândim ce este în spatele lor”, a mai spus medicul, în cadrul conferinței în care și-a anunțat oficial candidatura pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

Alexandru Rafila, cap de listă în PSD

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, s-a înscris recent în Partidul Social Democrat. El candidează, din partea PSD, la alegerile parlamentare. Este mare probabilitatea ca el să fie cap de listă în Capitală, pentru candidatura la Camera Deputaților.

„Am spus ca partidul trebuie sa se deschida pentru specialistii recunoscuti national si international. Ii multumesc dlui profesor Rafila ca s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, la sediul central PSD.

„A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar am o carieră administrativă în spate și cred că pot să ajut această țară împreună cu alți colegi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a completat că, prin intermediul unor proiecte legislative, se va lupta cu pandemia. Reprezentantul României la OMS a subliniat că va face doar ce îi dictează conștiința în viitorul Parlament, în ceea ce privește zona sănătății: „Eu mai intai sunt medic si in al doilea rand voi fi membru al PSD”, a spus el. Rafila a precizat ca i-a spus acest lucru lui Ciolacu si ca liderul PSD a fost de acord.

Adauga un comentariu