Culinar

Aranjamente aperitive pe farfurie. Combinații deosebite pentru o masă festivă deosebită

Publicat: 12 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aranjamente aperitive pe farfurie. Combinații deosebite pentru o masă festivă deosebită
Salamul ar trebui să aibă și el ceva volum

Masa festivă a fiecărei gospodine moderne este plină de aranjamente cu aperitive pe farfurie. Acestea conțin brânzeturi, legume, cârnați și platouri de fructe. Pentru a decora masa de sărbătoare acum sunt în vogă instalațiile culinare de proporții impresionante. Acestea se numesc „antipasto platter”, din italiană „antipasto” pentru ”aperitiv” și din engleză „platter” pentru „farfurie”.

O scândură din lemn, o mică placă turnantă sau una specială din piatră de ardezie neagră pot servi drept „platou” pentru aperitive. Dacă preferați mâncărurile simple, acestea creează un aspect apetisant și minimalist. Acum urmează partea distractivă, selecția și prezentarea aperitivelor. Suntem obișnuiți să avem platouri cu pește, carne, legume și brânză. Vă sugerăm să nu vă limitați la produse monotone, ci să faceți un mix de texturi, culori și arome. Fructele, legumele, ierburile aromatice, pâinea, murăturile, sosurile, totul poate fi combinat pe un platou.

Aranjamente aperitive pe farfurie. Cum să combini alimentele între ele?

O farfurie poate fi împărțită în sectoare. Acestea pot fi orizontale, verticale, radiante din centru sau puteți face o dezordine artistică. Este important să se respecte contrastul, alternați roșiile roșii cu cele verzi, puneți măslinele departe de struguri.

Pentru pâine este mai bine să alegeți nu o franzelă feliată, ci pita subțire, pâine cu cereale, biscuiți sărați, chipsuri de porumb sau bețișoare italienești grissini. Acestea anulează ideea de a vă face un sandviș standard cu salam și brânză. O pita, de exemplu, poate fi înfășurată elegant în ceva, iar un biscuite poate fi folosit pentru a lua hummus sau alte produse tartinabile groase.

Apropo de sosuri. Acestea sunt foarte utile în boluri mici, chiar pe platoul de servire. Mierea poate fi servită într-un mod similar, așezând-o lângă brânzeturi. Crema de brânză de vaci cu usturoi, pesto, guacamole, salsa, sosuri pe bază de maioneză, chiar și caviarul simplu de dovleac va arăta original în acest fel.

Cum să servești brânzeturile și salamul. Cum să aranjezi fructele și legumele?

Brânzeturile nu trebuie tăiate în felii, ci mai degrabă capetele rotunde de Brie sau triunghiurile de brânză Dorblue trebuie așezate pe farfurie într-o singură bucată. Doar nu uitați să serviți cuțitul special, astfel încât fiecare invitat să poată tăia o bucată pentru el însuși, iar brânza să nu devină râncedă.

Salamul ar trebui să aibă și el ceva volum. Nu aranjați toate bucățile de salam sau de cârnăciori într-un aranjament suprapus, ci mai degrabă rulați-le într-un con și așezați-le în jurul perimetrului vasului. Șunca feliată subțire poate fi folosită pentru a face mici „rozete”. Dacă aveți untură de porc în meniul aperitivului, adăugați-o în ultimul moment, pentru că altfel se va topi când va fi expusă la căldură.

Dacă dimensiunea farfuriei vă permite, puteți servi, de asemenea, o varietate de tartine și chiar boluri de salată porționată. La mesele mari, platourile de servire cu aperitive pot avea câțiva metri lungime. De asemenea, pentru a aranja farfuria cu legume, acestea trebuie tăiate în felii uniforme, lăsând tulpinile pe boabe și aranjând strugurii și coacăzele roșii în ciorchini.

Aceste accente colorate pe aranjamente de aperitive pe farfurie vor arăta foarte elegant. Verdețurile pentru farfuria cu gustări trebuie să fie proaspete și suculente, cu o culoare verde strălucitoare. Pătrunjelul creț, arpagicul și busuiocul vor adăuga finețe bunătăților dumneavoastră.

Adauga un comentariu