Culinar

Conserve cu mâncare gătită. Ce să pregătești folosind aceste produse

Publicat: 26 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conserve cu mâncare gătită. Ce să pregătești folosind aceste produse
Conservele de carne pot fi în ulei, roșii, cu legume sau în „suc propriu"

Conservele cu mâncare gătită sunt un produs uimitor pentru toate ocaziile. Acestea sunt indispensabile atunci când călătorești și potrivite pentru cei care, din cauza activităților lor, nu pot cumpăra alimente proaspete sau pur și simplu nu au prea mult timp să gătească. Alimentele conservate pot fi folosite pentru a pregăti o mare varietate de mâncăruri delicioase.

Toate conservele sunt produse care au fost prelucrate, închise ermetic și sterilizate la o anumită temperatură. Caracteristica principală a acestui produs este că poate fi depozitat pentru o perioadă lungă de timp. Puteți cumpăra cu ușurință multe conserve și le puteți pune în cămară. În plus, alimentele conservate sunt întotdeauna o soluție rapidă. Conservele sunt ideale pentru persoanele ocupate și pentru cei cărora le place să mănânce cu un efort minim de gătit. Conservele sunt fabricate din materii prime naturale sau din produse semifinite pregătite în prealabil. Compoziția conservelor naturale este, de obicei, alcătuită din ingrediente de primă calitate. De asemenea, în conserve se adaugă cantități mici de condimente, mirodenii și sare.

mai multe conserve cu mancare gatita deschise pe o masa
Alimentele conservate pot fi folosite pentru a pregăti o mare varietate de mâncăruri delicioase

Conserve cu mâncare gătită. Ce trebuie să știi despre pregătirea acestora?

Conservele sunt alimente cu adaos de sare, tratate termic doar atunci când sunt sterilizate. La fabricarea conservelor din produse semifinite, peștele sau carnea, de exemplu, este pretratată chimic cu sare, condimente, fum, ulei vegetal, sau tratată termic. Produsele conservate se disting, de asemenea, prin tipul de umplutură. Conservele de carne pot fi în ulei, roșii, cu legume sau în „suc propriu”.

Desigur, valoarea nutritivă a alimentelor conservate este mai mică decât, de exemplu, cea a legumelor proaspete, a cărnii sau a peștelui, dar acestea păstrează totuși o mulțime de nutrienți. Principalul lucru este să nu cumpărați conserve ieftine. Costul scăzut poate însemna că producătorul a economisit probabil pentru produse naturale, înlocuindu-le cu aditivi chimici.

mai multe conserve cu mancare gatita deschise pe o masa
Principalul lucru este să nu cumpărați conserve ieftine

Nu ar trebui să mănânci doar conserve și nimic altceva. Dar uneori, le poți folosi ca alternativă pentru a pregăti o cină deosebită. Este bine să știi că aditivii adăugați la conținutul de conserve sub formă de uleiuri, legume proaspete, fructe și cereale vor face ca orice fel de mâncare să fie nu numai gustoasă, ci și foarte sănătoasă. De asemenea, astfel de feluri de mâncare le poți pune chiar și pe masa de sărbătoare. De exemplu, fiecare gospodină a folosit măcar o dată ciupercile conservate pentru a pregăti un fel de mâncare rapid.

Rețete de carne conservată. Coșulețe de pui pentru o cină rapidă

Mâncărurile din carne la conservă sunt delicioase și consistente. Unele dintre ele sunt destul de festive, așa că pot fi servite chiar și la o sărbătoare. Alegeți doar conserve de carne de bună calitate și nu pe cele mai ieftine. Numai atunci puteți fi siguri de calitatea acestora.

mai multe conserve cu mancare gatita deschise pe o masa
Conservele sunt alimente cu adaos de sare

Pentru a pregăti coșulețe cu pui pentru sărbătoare aveți nevoie de aluat pentru brioșe în cantitate de 100 gr, unt în cantitate de 15 gr, ulei vegetal aproximativ 15 gr, brânză tare în cantitate de 15 gr și conserve de carne și file de pui în cantitate de 150 gr. De asemenea, vei avea nevoie de ouă de găină în cantitate de 2 unități și nucșoară în cantitate de 5 g.

În primul rând, trebuie să întindeți patiseria subțire și să acoperiți cu ea formele de tarte cu ulei vegetal. Apoi se presează cu mare grijă și în mod egal bucățile de aluat în forme și se taie aluatul de pe margine. Apoi se întinde pergamentul sau se folosește un tăietor de patiserie pentru a umple tartele cu amestecul pregătit. Felul de mâncare poate fi servit alături de gogoșari în oțet.

Se umplu tartele cu conservele cu mâncare gătită, se presară pe fiecare câte un vârf de cuțit de brânză rasă și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Cel mai avantajos la conservele cu mâncare gătită este simplitatea și rapiditatea lor de pregătire. Nu veți face mâncare din conserve în fiecare zi, dar în cazul în care nu aveți timp pentru o cină sofisticată sau dacă la ușă se află oaspeții scumpi neașteptați, aceste preparate vă vor fi extrem de utile. De asemenea, conservele pot fi consumate în post alături de mazăre.

mai multe conserve cu mancare gatita deschise pe o masa
Desigur, valoarea nutritivă a alimentelor conservate este mai mică decât, de exemplu, cea a legumelor proaspete
Adauga un comentariu