Culinar

Poze cu platouri și aperitive. Cum să-ți uimești oaspeții cu cele mai delicioase gustări

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poze cu platouri și aperitive. Cum să-ți uimești oaspeții cu cele mai delicioase gustări
Combinația de creveți, avocado și castraveți este foarte reușită

Pentru ca o gospodină să fie pregătită în orice moment să primească oaspeți trebuie să aibă salvate o serie de poze cu platouri și aperitive. Astfel, de fiecare dată ea va ști ce gustări să pregătească pentru masa festivă. Aceste gustări de casă vor completa sărbătoarea, fiind necesar un minim de efort și timp pentru pregătirea lor.

De cele mai multe ori, aperitivele se pregătesc din fructe de mare sau pește. De asemenea, unele dintre gospodine preferă să pregătească gustări din șuncă, cașcaval și salamuri uscate. O idee grozavă pentru gustări pe masa festivă sunt mini-rulourile. Acestea sunt ușor de făcut și extrem de potrivite pentru aperitiv. Mai mult, astfel de rulouri pot fi „răsucite” din aproape orice. Printre ingredientele potrivite se numără brânza și pâinea pita, somonul și dovleceii. Dovlecelul face felii subțiri flexibile dacă le tai pe lungime cu un curățător de legume obișnuit. O idee la fel de grozavă pentru un meniu festiv este să umpleți ciuperci sau alte legume.

mai multe platouri cu aperitive pe o masa
De cele mai multe ori, aperitivele se pregătesc din fructe de mare sau pește

Poze cu platouri și aperitive. Tartinele „gourmet” pentru masa de sărbătoare

Tartinele „gourmet” cu creveți sunt o opțiune excelentă pentru o masă tip bufet sau o sărbătoare de familie. Combinația de creveți, avocado și castraveți este foarte reușită. Această rețetă este extrem de potrivită pentru pușculița de idei interesante pentru masa festivă.

Pentru a pregăti aperitivul delicios vei avea nevoie de 2 castraveți, 2 avocado, 2 linguri de iaurt natural, 3 lingurițe de ulei de măsline, o jumătate de lămâie verde, 14 creveți, sare și piper negru măcinat după gust. De asemenea, pentru o aromă deosebită a aperitivului vei avea nevoie de 0,25 dintr-o linguriță de usturoi uscat și un buchet mic de ceapă verde. Uneori aperitivul poate fi decorat și cu sparanghel.

aperitive din creveti si pasta de avocado pe o farfurie
Tartinele „gourmet” cu creveți sunt o opțiune excelentă pentru o masă tip bufet sau o sărbătoare de familie

Astfel, pentru început castraveții proaspeți trebuie tăiați în felii de 1 cm grosime. Ulterior trebuie să faci crema de avocado. Pentru asta taie avocado în jumătate, îndepărtează semințele și coaja. Se macină pulpa de avocado cu o furculiță, se adaugă 2 linguri de iaurt natural. Adaugă în amestec sucul de la jumătate de lime, sare și piper negru, după gust. După care toată consistența trebuie amestecată bine.

Spală și curăță creveții. Sărează fructele de mare după gust, asezonându-le cu usturoi uscat. Prăjește creveții în ulei de măsline până se rumenesc. Unge feliile de castraveți cu cremă de avocado, punând deasupra creveții prăjiți. Aperitivul se decorează cu ceapă verde tocată și după preferință cu morcov conservat.

Canape cu somon afumat și bile de zăpadă cu brânză. Pașii necesari pentru decorarea deliciului

Canape cu somon este un aperitiv ușor de pregătit cu pește, cremă de brânză moale și mărar pe pâine crocantă. Se prepară în câteva minute, dar arată impresionant și apetisant pe masă.

Pentru a pregăti acest aperitiv vei avea nevoie de mai multe ingrediente. Astfel, pentru această gustare vor fi necesare 4 felii de pâine de secară, 30 ml ulei de măsline, 100 g crema de brânză, 150 g somon afumat și 2-3 crenguțe de mărar proaspăt.

aperitiv in forma de bile pe o farfurie
Gustarea obișnuită de brânză procesată și ouă fierte cu maioneză și usturoi poate fi servită într-un mod complet nou

Pentru a găti canape cu somon tăiați 8 felii rotunde de pâine. Pâinea se prăjește în ulei de măsline până se rumenește pe ambele părți. Unge pâinea cu cremă de brânză după care pune deasupra feliile de somon afumat. Decorează aperitivul terminat cu mărar proaspăt.

Gustarea obișnuită de brânză procesată și ouă fierte cu maioneză și usturoi poate fi servită într-un mod complet nou. Această versiune a aperitivului arată foarte bine pe masa festivă. Astfel, pentru a pregăti bile de zăpadă cu brânză vei avea nevoie de 200 g de brânză topită, 2 ouă, 3 căței de usturoi, 3 linguri de  maioneză și 3 linguri de fulgi de cocos.

Pentru a pregăti acest platou cu aperitive se fierb ouăle de pui tari, se răcesc și se curăță. După care se macină ouăle fierte și brânza topită pe o răzătoare grosieră. În amestecul rezultat se adaugă cățeii de usturoi trecuți prin presă. Este bine să asezonezi aperitivul cu o cantitate mică de maioneză, amestecând continuu consistența obținută.

Conform unor poze cu platouri și aperitive bilele trebuie formate cu un diametru de 5 cm. Rulează fiecare minge în fulgi de nucă de cocos pe toate părțile. Lasă gustarea să se răcească la frigider înainte de servire. Acest tip de aperitiv poate fi servi și drept garniturp ăfeluri de mâncare din carne.

mai multe tipuri de aperitive
O idee grozavă pentru gustări pe masa festivă sunt mini-rulourile
Adauga un comentariu